Ugandalı Cemil'in hikâyesi ağlattı

Güncelleme Tarihi:

Ugandalı Cemilin hikâyesi ağlattı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2015 14:30

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da düzenlenen 4. Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni'ne katıldı. Türkiye'de burslu okuyan Ugandalı Cemil'in hikâyesi törene damga vurdu.

Haberin Devamı

Programda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, burslu olarak Türkiye'de eğitim gören Ugandalı Cemil Mwanja'nın başvuru sürecindeki hikayesinin anlatıldığı kısa filmi izlerken gözyaşlarına hakim olamadı.

Filmin ardından Ugandalı Cemil Mwanja, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Türk bayrağı hediye etti. Erdoğan, Türk bayrağını üç kere öperek başına koydu ve Ugandalı Cemil'e hediyesi için teşekkür etti.

Ugandalı Cemilin hikâyesi ağlattı


Bu yıl mezun olan 20 başarılı öğrenciye hediyelerini takdim etmek için sahneye çıkan Erdoğan, öğrencilerle "Rabia selamı" verdi. Erdoğan, hediyeleri verirken öğrencilerle kısa süre sohbet etti ve fotoğraf çektirdi.

Haberin Devamı

Ugandalı öğrenci Cemil'e bir nükte yaptığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ben Uganda’dan geldiğin günkü gibi göreceğimi zannediyordum. Ama seni bugün çok daha farklı gördüm. ‘Kaç kardeşsiniz’ diye sordum. ‘7 kardeşiz’ dedi. Üç kız, dört erkek” diye konuştu.

Ugandalı Cemilin hikâyesi ağlattı


Ugandalı Cemilin hikâyesi ağlattı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!