UFO’ları gizleyin

Güncelleme Tarihi:

UFO’ları gizleyin
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2010 00:00

İngiltere tarihinin en önemli başbakanlarından Winston Churchill, 50’li yıllardaki UFO gerçeğini kamuoyundan saklamış.

Haberin Devamı

 Üstelik bu sansüre, dönemin ABD Başkanı General Dwight Eisenhower da katılmış. İngiltere Milli Arşivi’nin, gizliliği ortadan kalktığı gerekçesiyle yayınladığı yeni belgeler, II. Dünya Savaşı sırasında bir savaş uçağının, UFO olduğu düşünülen bir araçla karşılaştığını ortaya koyuyor. İngiltere’nin doğu sahili açıklarında yaşanan bu tuhaf karşılaşmayı öğrenen Başbakan Churchill, “Bu olay, kamuoyunun genelinde telaş yaratabileceği ve Kilise’ye olan inancı yıkabileceği için, hemen saklansın” talimatı vermiş. İngiltere Başbakanı, bu kararı, General Eisenhower’la konuştuktan sonra almış ve ilgili belgeler, 50 yıllığına raflarda saklanmış.

Fotoğrafları çekilmiş

WINSTON Churchill’in, UFO raporlarıların gizlenmesi emrini, korumalarından biri duyup, torunlarına  aktardı. Korumanın fizikçi torunu, 1999’da Savunma Bakanlığı’na gönderdiği mektupta, bir İngiliz keşif uçağının, UFO’nun fotoğraflarını bile çektiğini yazdı.
Rus uçağı mı
Koruma, olayı kızına 9 yaşındayken, olayın detaylarını da karısına ölüm döşeğinde 1973’te anlatırken, kızı da yıllar sonra hikâyeyi oğluna aktarmış. İngiliz Daily Telegraph gazetesinde ise farklı bir teori ortaya atıldı. Ulusal Arşivler’de, Soğuk Savaş döneminde İngiliz savaş uçaklarının radarda görülen ancak tespit edilemeyen cisimlere müdahale etmek için göreve gönderildiği belirtildi. Gazete, gizli belgelerde UFO olabileceği ihtimaliyle geçen bu cisimlerin aslında Tupolev Tu-160 gibi Rus savaş uçakları olduğunun öne sürüldüğünü belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!