UETD Grevenbroich şubesine çirkin saldırı

Güncelleme Tarihi:

UETD Grevenbroich şubesine çirkin saldırı
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2016 09:26

Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinin Almanya'nın Grevenbroich kentindeki şubesine dün sabaha karşı molotofkokteyli ile saldırı düzenlendi

Haberin Devamı

Görgü tanıklarının ifadesine göre, dün gece saat 03.00 sularında seyir halindeki siyah renkli Mercedes marka bir aracın camından binaya yanıcı bir madde atıldı.

Kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce gerçekleştirilen saldırıda binanın özel güvenlikli camı kırıldı, dış cephesinde yanıklar oluştu.

UETD Grevenbroich şubesine çirkin saldırı


Olay sonrası polisin incelemesinin ardından güvenlik şeridine alınan UETD şubesi, polisin devlete karşı işlenen suçlar dairesi Staatsschutz tarafından da detaylı incelemeye alındı.

 "ALMANYA'DA TÜRK CAMİ VE DERNEKLERİNE YÖNELİK SALDIRILAR ARTTI"

UETD Grevenbroich Şube Başkanı Burak Beyazyüz, şubelerine yaklaşık dört yıl önce de benzer bir saldırının gerçekleştirildiğini, bu yüzden önlem amaçlı saldırılara karşı dayanıklı olan özel cam taktırdıklarını söyledi. Binada yaşayan ailelerin de olduğunu söyleyen Beyazyüz, "Alınan bu önlem belki de büyük bir faciayı önledi" dedi.

UETD Grevenbroich şubesine çirkin saldırı


Beyazyüz ayrıca saldırının 4 gün önce 70 kilometre yakınlarındaki UETD'nin Dinslaken saldırısı ile benzer şekilde gerçekleştiğinin görüldüğünü ifade etti.

Haberin Devamı

Almanya'da son dönemlerde Türk cami ve derneklerine yönelik bu saldırıların arttığını hatırlatan Beyazyüz, 65 bin nüfuslu herkesin birbirini tanıdığı bu küçük şehirde böyle bir olayın başlarına gelmesinin kendilerini çok üzdüğünü dile getirdi.

UETD Grevenbroich şubesine çirkin saldırı


Alman yetkililere seslenen Beyazyüz, faillerin bir an önce bulunup caydırıcı cezaların verilmesi çağrısı yaptı.

BAKMADAN GEÇME!