UETD, Berlin saldırısını kınadı

Güncelleme Tarihi:

UETD, Berlin saldırısını kınadı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2016 11:16

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD), Almanya’nın başkenti Berlin’de Noel pazarına tırla yapılan saldırıyı kınadı.

Haberin Devamı

UETD Genel Başkanı Zafer Sırakaya başkanlığındaki merkez yürütme kurulu üyeleri ve UETD Berlin Bölgesi Yönetim Kurulu üyeleri, olayın gerçekleştiği Breitscheidplatz Meydanı’na karanfil ve çelenk bıraktı.
UETD yöneticileri, saldırıda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu ve basın açıklaması okudu. Sırakaya, burada yaptığı açıklamada, Berlin’de 3 gün önce gerçekleştirilen saldırıyı kınadıklarını ve lanetlediklerini söyledi.

NEREDE OLURSA OLSUN

Alman ve Berlin halkıyla dayanışma içinde olduklarını vurgulayan Sırakaya, “Dünyanın neresinde olursa olsun, rengine, dinine ırkına bakılmaksızın terörün insanlığın bir düşmanı olduğu bir ortamda, beraberlik içinde hareket ederek, Berlin’de olmuş, Brüksel’de olmuş, Ankara’da olmuş, İstanbul’da olmuş herhangi bir ayrıma gidilmeksizin, terörün tüm insanlığın düşmanı olduğunu ifade etmek için buradayız” dedi. “Terör insanlık suçudur. Terör insanlığın düşmanıdır” ifadesini kullanan Sırakaya, terörün kökünün güç birliğiyle tamamen kazınmasını ümit ettiğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!