Uçakta skandal görüntü! Yaka paça...

Güncelleme Tarihi:

Uçakta skandal görüntü Yaka paça...
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2017 22:53

AMERİKAN United Havayolları’nda, bilet iptallerine karşı uçak doluluğunu korumak için uygulanan ve “overbook” olarak bilinen uçak kapasitesinin üzerinde bilet satışı uygulaması skandalla sonuçlandı.

Haberin Devamı

 Pazar akşamı Chicago’dan kalkış yapacak uçakta 4 yolcunun fazla olduğunu söyleyen şirket yetkilileri, kimse gönüllü uçaktan inmeye gönüllü olmayınca uçaktan inmesi için 4 yolcu seçildi. Bunlardan biri olan  ve doktor olduğunu söyleyen Asya kökenli bir yolcu ise inmemekte direndi. Bunun üzerine bu yolcu, polis nezaretinde şirketin güvenlik görevlilerince darp edilip, yerde sürüklenerek uçaktan çıkarıldı. Güvenlik görevlileri, diğer yolcuların tepkilerine de aldırmadı. Görüntüler çok kısa süre içerisinde sosyal medya sitelerinde yayıldı ve yolcunun Asyalı olduğu için bu muameleye maruz kaldığı iddia edildi. United Airlines, bunun üzücü bir olay olduğunu ve yolcuyla konuşmak istediklerini açıkladı.

United Airlines’ın, uçağın kapasitesinin aşılması durumunda önce hangi yolcuları indireceğine dair kuralları var. Buna göre engelli yolcular ya da yanında refakatçisi olmayan çocuklar uçaktan indirilecekler arasında son sıralarda yer alıyor. Aynı şekilde yüksel mil puanı olan ya da aktarmalı uçan yolcular da aşırı doluluk durumunda uçaktan indirilecekler arasında düşünülmüyor. Son vakada ise uçaktan kimin ineceğine bilgisayar kurasıyla karar verildiği belirtiliyor.

Haberin Devamı

UNİTED AİRLİNES’TA YOLCU SERVİSİ

Uçaktaki yolculardan biri, Çinli doktorun “Çinli olduğum için beni seçtiler” dediğini anlattı. Sosyal medyada boykot çağrısı yapıldı. 

BAKMADAN GEÇME!