Uçakta ‘bayan yanı’ tartışması

Güncelleme Tarihi:

Uçakta ‘bayan yanı’ tartışması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2015 16:44

Suudi Arabistan'ın ulusal havayolu şirketi Saudia'nın uçuşlarda "bayan yanı" uygulamasına gitmeye hazırlandığı öne sürüldü. Ancak bu iddia, şirkete yakın kaynaklarca yalanlandı.

Haberin Devamı

Uçakta ‘bayan yanı’ tartışması
Hurriyet.com.tr'ye konuşan kaynak, Arap basınındaki haberlerin çıkış noktasının, Saudia yetkilisi Abdulrahman el Fahd'ın Suudi gazetesi Ajel'e yaptığı açıklamalar olduğunu söyledi.

Eşlerinin ya da ailelerindeki kadınların yanlarına diğer erkeklerin oturmasından rahatsız olan erkek yolcuların şikayetlerinin son dönemde artmasına ilişkin konuşan El Fahd, "Bu sorunun çözümü mümkün. Yakında tüm yolcularımızı memnun edecek kurallar getireceğiz" demişti.

Şirkete yakın kaynağa göre; El Fahd'ın bu sözlerini çarpıtan Arap basını, Saudia'nın, kadın ve erkeklerin yakın akraba olmadıkları takdirde yan yana oturmasının yasaklayacağını iddia etti. Kaynak, böyle bir kararın söz konusu olmadığını, yapılan açıklamanın da abartıldığını savundu.

Haberin Devamı

ZATEN GENELLİKLE YAN YANA OTURTULMUYOR

Geçmişte Saudia'da çalışan bir Türk hostes de şirketin böyle bir uygulamaya gitmesinin kolay olmadığını ifade etti.

Hurriyet.com.tr'ye konuşan Türk hostes, birbirini tanımayan erkek ve kadın yolcuların, zaten talep gelmesi durumunda uçakta yerlerinin değiştirildiğini, ancak bunu kesin bir kurala bağlamanın zor olduğunu belirtti.

cozbek@hurriyet.com.tr

Cengiz ÖZBEK

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!