Uçağını uzattı

Güncelleme Tarihi:

Uçağını uzattı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2009 00:00

Çoğu lidere göre kısa boya ve uçağa sahip Sarkozy ikinci kompleksinden kurtuldu. Sarko’nun 371 milyon TL’ye mal olan ikinci el uçağı, Obama’nın Air Force One’ıyla rekabet edemese de diğer Avrupalı liderlerin uçaklarından 10 m. uzun, 2 m. yüksek olacak.

FRANSA’nın renkli Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy uluslararası zirvelere uçtuğunda, diğer liderlerin uçaklarının yanında kendi uçağı cüce gibi kalıyordu. Bu durum zaten boy kompleksi olan Sarko’nun sıkıntısını daha da artırıyordu. Fransız lider sonunda vergi mükelleflerinin 371 milyon TL’sine mal olacak olsa da muradına erdi ve kendine ikinci el bir A330-200 uçağı aldırdı.

Les Echos Gazetesi’ne göre 10 yaşında olduğuna bakmayın, gelecek ay başlayacak tadilat çalışmalarıyla Fransız mühendis ekibi, uçağı yenisinden bile daha güzel ve lüks hale getirecek. Uçağın içinde Sarkozy ve sekreteri için
/images/100/0x0/55ea1c74f018fbb8f86be930
masalar, 12 kişilik toplantı odası, küçük bir hastane, yatak odası ve özel bir banyo olacak. Fısıltılara göre bu tam boy banyo First Lady Carla Bruni için özel tasarlandı. Ama Elysee Sarayı’na göre ise bu dedikodular asılsız. Uçakta Fransız Thales firmasınca tasarlanan şifreli iletişim, hatta füzelere karşı savunma sistemi de yer alacak.

Yeni uçak Avrupalı liderlerin uçaklarından hem çok daha lüks hem de 10 metre daha uzun, iki metre daha yüksek. Sarkozy’nin egosunun bütçe sınırlarını aştığı yönünde eleştirilere karşılık yılda 324 bin 595 kilometre yol kateden biri için bu harcamayı normal karşılayanlar da var.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!