Uçağı denize indirecek çılgın ikili

Güncelleme Tarihi:

Uçağı denize indirecek çılgın ikili
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2001 00:00


Hüseyin ALKAN / LEFKOŞA
Haberin Devamı

KKTC'de denize Boeing 727 indirmeyi planlayan müthiş ikili; kaptan pilot Serdar Gürsoy ve 20 yıllık Kıbrıslı dalgıç Gürdal Mehmetçik Hürriyet'e konuştu.

Sivil havacılık kuralları nedeniyle adını bir süre gizli tutan pilot Gürsoy, projenin İstanbul'da sokakta yürümekten daha az risk taşıdığını iddia ederek, ‘‘Arkadaşlar şimdiden helvamı yapma hazırlıklarına başladı. Ben de onlara helvayı fıstıklı yapın uçaktan çıkınca yiyeceğim diyorum’’ dedi.

Kaptana eşlik edecek olan Gürdal Mehmetçik ise eşi dışında herkesten projelerinin büyük ilgi gördüğünü belirterek ‘‘Mutlaka başaracağız’’ dedi.

KTHY'den satın alacakları 164 yolcu kapasiteli Boeing 727 tipi uçak konusunda şirket yetkililerinden olumlu mesajlar aldıklarını açıklayan Gürsoy, ‘‘Bürokratik sorunları aşarsak gerisi çok kolay olacak’’ dedi. Gürsoy şöyle konuştu:

‘‘Mayıs 2002'de Ercan Havaalanı'ndan kalkıp uçağı indireceğiz. Motorları arkada olan Boeing 727 dizaynıyla da bu iş için çok uygun. İstanbul'da sokakta yürümekten daha az riskli. Her pilot denize inme (ditching) eğitimi alır.’

Mehmetçik ise şunları söyledi:

‘‘İniş güvenliğini tehlikeye atmamak için kimseyi uçağa almayacağız. KTHY'den uçağı alamasak bile proje gerçekleşecek. Sponsor arıyoruz. CNN yayın haklarını satın almaya ilgi gösterdi. Uçağın bulunduğu bölgeyi, Türk Deniz Kuvvetleri'nin desteğiyle bir sualtı havacılık müzesine dönüştüreceğiz. Dünyada böyle bir müze ilk kez KKTC'de olacak.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!