Üç yaşındaki çocuk 8 gün sonra kurtarıldı

Güncelleme Tarihi:

Üç yaşındaki çocuk 8 gün sonra kurtarıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2005 00:00

Pakistan’daki 7.6 büyüklüğündeki depremden 8 gün sonra, arama çalışmalarına son verilmiş olmasına karşın, 3 yaşındaki bir kız çocuğu enkazdan sağ çıkarıldı. Balakot’a bağlı Sanger köyünde enkazdan çıkarılan çocuğun durumunun iyi olduğu belirtildi.

Mucizevi olay, çocuğun 7 ve 9 yaşlarındaki iki erkek kardeşinin, kucaklarında 7 aylık kız kardeşleriyle birlikte ordu kampına giderek askerlerden yardım istemeleri üzerine meydana geldi. Çocukların anne ve babalarının depremde hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Yetkililer, Pakistan’da ölü sayısının artmasından endişe duyduklarını belirterek ülkenin tümünde ölü sayısının 70 ila 80 bine kadar çıkabileceğini ifade ediyorlar. Depremin hemen ardından, onlarca idam mahkumu hapisten kaçtı. Yetkililer, Keşmir’in başkenti Muzafferabad’daki cezaevinde 15 kadar mahkumun öldüğünü, 40 dolayında mahkumun yaralandığını belirttiler. Cezaevindeki 120 mahkumun yarıya yakını ise depremi fırsat bilerek kaçtı.

Bu arada Pakistan’a giden AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez ve Sakarya Milletvekili Süleyman Gündüz, Muzafferabad’da incelemelerde bulundu. Milletvekilleri, Türk Kızılay’ı tarafından kurulan iki ameliyathaneli 50 yataklı sahra hastanesini ziyaret etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!