'Üç büyük hedefe ihtiyacımız var'

Güncelleme Tarihi:

Üç büyük hedefe ihtiyacımız var
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2007 01:22

Alman Focus dergisi, terör saldırısı hazırlığındayken iki Alman arkadaşıyla birlikte yakalanan Adem Y. (28) adlı zanlının istihbarat birimleri tarafından dinlenen konuşmasından alıntılar yayımladı.

Almanya’da yeni 11 Eylül çetesi

"Üç büyük hedef" başlıklı haberde, terör zanlılarının, bomba yüklü iki araçla bir hava alanına saldırı düzenlenebileceği konusunda konuştuğu, bu arada Adem Y'nin, "Tüm Almanya'nın bu hava alanının önünde olmasını isterdim" dediği belirtildi.

"Üç büyük hedefe ihtiyacımız var" diyen zanlı Fritz G'nin, hava alanında yangın alarmı verebileceklerini ve yolcular dışarı çıktığı anda araçları üzerlerine sürebileceklerini söylediği ifade edilen haberde, Adem Y'nin, "İyi taktik, onlar dışarı çıkacak, sen içeri gireceksin, ondan sonra da bum" karşılığını verdiği kaydedildi.

İki zanlının da insanlara ne şekilde daha büyük zarar verebileceklerini konuştuğu belirtilen haberde, Adem Y'nin, "Dünya yanacak. On birinde başarırsak, tam aynı saatte, çıldırırlar çıldırırlar... İnşallah bu ay olursa, eylülde" sözlerinin kayıtlara geçirildiği ifade edildi.

Adem Y'nin avukatı Michael Murat Sertsöz, müvekkili gizlice dinlendiği için bu konuşma kayıtlarının mahkemede geçerli kabul edilmemesi gerektiğini savunurken, güvenlik birimleri, bu kadar somut saldırı planları karşısında bu kişilerin dinlenmesinin yasal olduğunu belirtti.

Terör zanlılarının en az 25 yıl, hatta ömür boyu hapis cezasına çarptırılabileceklerini bildikleri ifade edilen haberde, Adem Y'nin idam cezasını bile istediğini söylediği kaydedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!