Tzipi Livni: Suriye ile görüşmelerin başlaması ihtimal dışı

Güncelleme Tarihi:

Tzipi Livni: Suriye ile görüşmelerin başlaması ihtimal dışı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2007 16:44

İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, Suriye ile görüşmelerin başlamasının ihtimal dışı olduğunu ve bu ülkenin bölgenin çözmesi gereken bir sorun oluşturduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Livni Fransa'da yayımlanan Le Nouvel Observateur dergisine verdiği demeçte, Suriye ile İsrail arasındaki görüşmelerin yeniden başlayacağı söylentilerini doğrulayıp doğrulayamayacağı sorusu üzerine, "Kesinlikle hayır. Suriye, bölgede tehlikeli bir oyun oynuyor. Hizbullah'ı destekliyor, Lübnan'ın bağımsızlığı ilkesini reddediyor ve bir tehdit olmaya devam ediyor" dedi.

Livni, "Ayrıca, hala terörizme verilen desteğin bölgesel merkezi olan Şam, bugün İran'la ortaklık içinde, ki bu da bir tehdit oluşturuyor" diye konuştu.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert ise bu hafta Suriye'ye, 40 yıl önce ele geçirdikleri ve 1981'de ilhak ettikleri Golan Tepelerini geri verme konusunda görüşme teklifini yinelemişti.

Livni, ayrıca İsrail'in mümkün olan en kısa zamanda Batı Şeria'dan çekilmesinin iyi olacağı görüşlerini de reddetti ve böyle bir hareketin "Batı Şeria'nın iç savaşa sürüklenmesi ve (Batı Şeria'nın) Gazze'ye benzemesi riski taşıdığını" savundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!