Tuvalete de gitmiyormuÅŸ

Güncelleme Tarihi:

Tuvalete de gitmiyormuÅŸ
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2010 15:44

Hindistan'da 70 yılı aşkın süredir yiyip içmediğini söyleyen 83 yaşındaki yogiyi iki hafta süreyle testlerden geçiren ve gözlemleyen doktorlar büyük şaşkınlık yaşıyor. Yoginin iki hafta süreyle tuvalete de çıkmadığını gören doktorlar, bunun açıklamasını yapamıyor.

Haberin Devamı

ÖZEL GÜÇLERİ OLDUĞUNU İDDİA EDEN YOGİ - FOTO GALERİ

 

BİLİM İNSANLARINI ŞAŞKINA ÇEVİREN YOGİ - WEB TV

 

Ahmedabad kentindeki bir hastanede yogi Prahlad Jani’yi inceleyen 30 kişilik doktor ekibinden Sudhir Şah, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 15 gün süreyle Jani'nin hiçbir şey yiyip içmediğini, en şaşırtıcı nokta olarak da hiç tuvalete gitmediğini belirtti.

 

Nörolog Sudhir Şah, "Tuvalete gitmeden nasıl yaşadığını hala anlamıyoruz. Nasıl bir şeyle karşı karşıya olduğumuz hala bir sır" dedi.

 

Haberin Devamı

AFP'nin haberine göre, çocukken bir "tanrıça" tarafından kendisine özel güçler bağışlandığını ve o günden beri gıdasız yaşadığını söyleyen Jani, Hindistan Savunma Bakanlığı Araştırma ve Geliştirme Merkezi (DRDO) tarafından iki hafta süreyle geçen perşembe gününe kadar 24 saat kameralarla gözlendi.

 

Testlerin sonunda yogi doğup büyüdüğü Gujarat eyaletinin Ambaji kenti yakınlarındaki köyüne dönerek, meditasyonlarına kaldığı yerden devam etti.

 

ENERJÄ°SÄ°NÄ° GÃœNEÅžTEN MÄ° ALIYOR?Â

DRDO’ya bağlı fizyoloji uzmanı ve enstitünün direktörü Dr. G. Ilavazahagan da yayımladığı açıklamada, iki haftalık testler sırasında Jani’nin sıvılarla tek temasının gargara yapmak ve yıkanmak olduğunu belirtti.

 

Doktorlar, yaşlı yoginin manyetik rezonans (MR) filmlerini çekti, kalp ve beyin faaliyetlerine elektrotlar takarak izledi ve kan tahlilleri yaptı.

 

Ilavazahagan, "Eğer Jani enerjisini besinler ve sudan almıyorsa bunu çevresindeki diğer kaynaklardan sağlıyor olmalı, güneş de bunlardan biri. Tıp alanının bir mensubu olarak, bunun kalorilerden başka bir enerji kaynağı olduğu görüşünü kabul edemeyiz" dedi.

Haberin Devamı

 

Gelecek aylar içinde yayımlanması beklenen sonuçların, askeri dayanıklılık, doğal afetler, çetin koşullara uyum veya Ay ve Mars'a seyahat gibi uzun uzay seferlerinde hayatta kalma stratejisi hazırlanmasına katkıda bulunabileceği yorumu yapılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!