Türkler'i Türkiye'de seviyorum

Güncelleme Tarihi:

Türkleri Türkiyede seviyorum
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2000 00:00

Haberin Devamı

Alman aşırı sağcı partisi NPD'nin lideri Hürriyet'e konuştu: ‘Bozkurtlar da Türk gençlerinin ait oldukları topraklara dönmesini istiyor.’

Kapatılması gündeme gelen Almanya Milliyetçi Demokrat Partisi'nin (NPD) Genel Başkanı Udo Voigt, yabancılara düşman olmadıklarını, tam tersine yabancıları sevdiklerini belirterek ‘‘Benim için en iyi yabancı ülkesinde yaşayan yabancıdır. Türk'ü Türkiye'de, İtalyan'ı İtalya'da seviyorum’’ dedi. Türk basınından ilk kez Hürriyet'le görüşen Voight şu mesajları verdi:

Bozkurtlar'la aynı fikirdeyiz

Onlar da Türklerin Türkiye'de yaşaması gerektiğine inanıyorlar. Ulusun, milletin değerlerine kültürüne önem veriyorlar. Özellikle gençlerin ait oldukları topraklara dönmesi konusunda hemfikiriz.

Politikacılar vatan haini

Yabancıları işçi olarak Almanya'ya çağıran politikacılar vatan haini. Tüm bu işleri yapacak Almanlar da vardı ve hala var. Buraya gelen işçi de bir süre sonra işsiz kalıyor. Bizi de bunları eleştirdiğimiz için yabancı düşmanı ilan ediyorlar.

Size Çin'den işçi gelse... Sekiz yıl önce Marmaris'e gittim ve ülkenizi çok beğendim. Müthiş bir misafirperverliğiniz var. Ancak Türkiye'de milyonlarca işsiz varken, politikacılarınız Çin'den işçi getirseler, sanırım sizdeki misafirperverlik de azalır.

Kültürümüz bozulur

Her şeyden önce vatan gelir. Yani Almanya'mız. Bu kadar çok yabancı olursa kültürümüz bozulur. Yabancıların bir süre için misafir olarak ülkemizde bulunmaları sorun değil. Ama burada temelli kalmaları sorun.

Neonazilere karşıyım

Partimde şiddet yanlısı olan dazlakları asla barındırmam. Bunu yapanlar bizden değil. Ne yaptığını bilmez sarhoşlar.

Hitler'e saygı duymuyorum

Almanya'ya bu kadar zarar veren birisine saygı duymam mümkün değil. Üstelik onlar şovenistti, biz ise milliyetçiyiz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!