Türkler olmadan Frankfurt eksik kalırdı

Güncelleme Tarihi:

Türkler olmadan Frankfurt eksik kalırdı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2016 12:44

Frankfurt Türk Film Festivali’nin açılışına katılan Hessen Bilim ve Sanat Bakanı Boris Rhein, Avrupalı Türklere övgüler yağdırdı. Rhein, Frankfurt’u Türklersiz düşünemediğini söyledi. “Sizler olmadan biz eksik kalırız” dedi.

Haberin Devamı

FRANKFURT Türk Film Festivali’nin CineStar Metropolis sinemasındaki açılışına sanatçılar Nuri Alço, Güngör Bayrak, Yetkin Dikinciler, Şahnaz Çakıralp, yönetmen Emre Konak, Hessen Eyaleti Bilim ve Sanat Bakanı Boris Rhein, Frankfurt Konsolosu Özkan Durmaz, Hessen milletvekilleri CDU’lu İsmail Tipi, SPD’li Turgut Yüksel ve Frankfurt encümeni Narges Eskandari Grünberg’in de aralarında olduğu konuklar katıldı. Sanatçılar Güngör Bayrak ile Yetkin Dikinciler festivale emeği geçenlere teşekkür ettiler.

BİZİ ZENGİNLEŞTİRİYORSUNUZ

Bakan Rhein, festivali düzenleyenlerin sanat ve kültürle bilinçlenmeye, demokrasi ve birlikte yaşama katkıda bulunduklarını söyledi. Sanatta özgürlüğün toplumun özgürlüğü haline geldiğini savunan Rhein, “Toplumun düşünce alışverişine ihtiyacı var. Açık bir toplum, açık bir tartışmayı gerektiriyor. Hessen’i, Frankfurt’u dostane bir havada bizi zenginleştiriyorsunuz. Türkler komşumuz, partnerimiz, arkadaşlarımız oldular. Frankfurt’u Türklersiz düşünemiyorum. Sizler olmadan eksik kalırdık” dedi.

Haberin Devamı

ATATÜRK’ÜN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Frankfurt Konsolosu Özkan Durmaz, görev yaptığı İran, Mısır ve Ankara’da da film festivallerine denk geldiğini söyledi. Atatürk’ün, “Sinema, gelecekteki dünyanın bir dönüm noktasıdır. Şimdi bize basit gibi gelen eğlence olan radyo ve sinema, bir çeyrek asra kalmadan yeryüzünün çehresini değiştirecektir. Japonya’daki kadın, Amerika’daki zenci, Eskimo’nun ne dediğini anlayacaktır. Tek ve birleşik bir dünyayı hazırlamak bakımından sinema ve radyonun keşfi yanında tarihte devirler açan matbaa, barut ve Amerika’nın keşfi gibi olaylar oyuncak nispetinde kalacaktır“ sözlerini okuyan Durmaz, büyük alkış aldı.

‘BASINA ÖZGÜRLÜK’

Konsolos Özkan Durmaz konuşma yaptığı sırada bir grup seyirci, “Basına özgürlük... Susma sıra sana gelecek” diye bağırdı. Durmaz ise “Basına özgürlük demekten daha güzel bir söz olamaz. Üzerime alınmıyorum. Türkiye’de alınacak kimsenin olduğunu sanmıyorum. Bu evrensel bir çağrıdır” dedi.

BARIŞ VE İNSANLIK MESAJI

Nargess Grünberg de uyumun toplumsal paylaşım ve zenginlik anlamına geldiğinin festivalle daha iyi anlaşıldığını söyledi. Filmlerin hayatı, insanları ve hikayelerini anlattığını kaydeden Grünberg, “Bu barış ve insanlık mesajıdır. Bu mesajı Almanya’ya, Türkiye’ye gönderiyoruz. Frankfurt’ta ırkçılığa yer yok” dedi.
Festival 5 Kasım’a kadar devam edecek.

Haberin Devamı

Türkler olmadan Frankfurt eksik kalırdı

BAKMADAN GEÇME!