İstanbul'da 36 saat

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda 36 saat
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2007 11:14

New York Times Gazetesi’nin pazar günü ilave olarak verdiği magazin ekinin "özel etkinlik serisi"nde İstanbul kapak konusu oldu.

Haberin Devamı

NEW YORK TİMES'IN OBJEKTİFİNDEN İSTANBUL

"Türkler taktiklerini değiştirdi" diye başlayan uzun gezi yazısında İstanbul’da saat saat nerede ne yapılabileceği şu ifadelere yer aldı:

İstanbul’un sultanları, yüzyıllar boyunca ordularını Avrupa, Ortadoğu ve Afrika üzerine toprakları fethetmek için gönderiyorlardı. Bu defa "stil"leri ile ataktalar. Zaferin meyvelerini her yerde görmek mümkün. Durgun sokaklar, sanatçılar ve gece hayatı ile yeniden hareketlendi.

Osmanlı’nın ortaçağa özgü motifleri, yeni tişörtler ve tasarımlarda yeniden hayat buluyor. Basit kebaplar daha sofistike şekiller alıyor, eski hamamlar jet sosyetenin SPA’larına dönüştürülüyor.

İSTANBUL’DA 36 SAAT

İstanbul Seyahat Rehberi bölümü altında, nerede kalınılır, nerede ne yenilir, ne yapılır şeklinde başlıklar altında İstanbul’da yaşanabilecek 36 saati anlatan New York Times, okuyucularına kısa İstanbul turunu akşam 17.00’de Kapalıçarşı’da başlatıyor: "İçinde 4000 mağaza ve 60 sokağın bulunduğu 600 yıllık alışveriş merkezini dolaştıktan sonra saat 19.00’da Eminönü’den Kadıköy’e vapurla geçip gün batımında ışıklandırılmış Süleymaniye Camisi’nin minareleri, Galata Kulesi, Topkapı Sarayı ve Dolmabahçe Sarayı’nı görünce bu muhteşem manzaraya bayılacaksınız" diye yazıyor.

Haberin Devamı

Kadıköy’de akşam yemeği için Çıra Sofrası anlatılıyor ve ezogelin çorbası, Diyarbakır güveci ve kuru patlıcan dolması tavsiye ediliyor. Yemekten sonra yaşanacak olan gece için ise Beyoğlu’nda Asmalımescit’teki House Cafe ve Meşrutiyet Caddesi’ndeki Wanna öneriliyor. Cumartesi akşam yemeği için okuyuculara "Mikla" tavsiye edilirken yemek sonrası, Clintonlar’ın Washington’tan ahbabı diye nitelendirilen Sahir Erozan’ın Ortaköy’deki mekanı "Blackk" tavsiye ediliyor.

Kebaplarla şiştikten ve rakı ile Red Bull’u tükettikten sonra, pazar sabahı yapılacak en iyi şey olarak "Les Ottomans"ta Türk işi güzel bir banyo gösteriliyor. Öğleden sonra "İstanbul Modern"de Turan Erol’un metruk manzaraları, İhsan Cemal Karaburcak’ın soyutlamaları ve Mehmet Güleryüz’ün grotesk karakterleri ile büyülenip, buradaki Boğaz manzaralı ferah restoranda güzel bir kahve öneriliyor.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!