Türkiye'yi tatmin edin

Güncelleme Tarihi:

Türkiyeyi tatmin edin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

ABD Başkanı Bill Clinton, Avrupa Birliği'nin NATO imkanlarından yaralanarak kurmak istediği Acil Müdahale Gücü konusunda açıkça Türkiye'den yana tavır aldı.

Clinton, sekiz yıllık başkanlık dönemi boyunca yapılan ABD-AB toplantılarının 15'incisinde, AB Dönem Başkanı Fransa'nın Cumhurbaşkanı Jacques Chirac ve AB Komisyonu Başkanı Romano Prodi ile bir araya geldi.

Clinton'ın Ulusal Güvenlik Konseyi Avrupa Direktörü Tony Blinken zirveden sonra basına bilgi verdi. Blinken, ‘Başkan Clinton, Chirac ve Prodi ile görüşmesinde, AB üyesi olmayan Türkiye gibi ülkelerin AB güvenlik ve savunmasına katılması gerektiğini ifade etti’ dedi

Blinken, Clinton'ın, AB'den Türkiye'yi tatmin edecek cevap istediğini de belirtti. Tony Blinken'ın verdiği bilgiye göre Clinton, Avrupa güvenlik ve savunma politikalarında AB ve NATO'nun yakın işbirliği ilişkisinden duyduğu memnuniyeti ve bunun devamını istediğini de ifade etti.

Zirveden sonra yayınlanan ortak açıklamada, ABD ve AB'nin gündemindeki öncelikli konular arasında, Kıbrıs sorununa BM gözetiminde kapsamlı çözüm bulunması, Çeçenistan'da siyasi çözüm sağlanması, Kuzey ve Güney Kore arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi, AIDS'in yayılması ve siber suçların önlenmesi sayıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!