'Türkiye'nin yükünü paylaşmak istiyoruz'

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin yükünü paylaşmak istiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2016 15:10

Almanya Başbakanı Angela Merkel, beraberinde AB Konseyi Başbakan Tusk ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Timmermans ile birlikte yarın Türkiye'ye geliyor.

Haberin Devamı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'ye bir günlük ziyarette bulunacak. Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ile bilikte Gaziantep'e yapacağı ziyarette Başbakan Ahmet Davuutoğlu ile de bir görüşme yapacak.

Bir günlük ziyaret ile ilgili dün bilgi veren Federal Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, “Türkiye geçen yıllarda mülteciler konusunda büyük çaba harcadı. Şimdi AB bu yükü paylaşıyor ve mültecilerin kaderini daha iyi hale getirmeye çalışıyor” dedi.

Seibert Başbakan Merkel, Tusk ve Timmermans'ın Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte Gaziantep yakınlarındaki bir mülteci kampını ziyaret edeceklerini belirterek, ziyaretin ağırlıklı konusunun Türkiye'deki mültecilerle ilgili projelerin finansmanı olduğunu söyledi.

Seibert, AB'nin mültecilerin daha onurlu bir şekilde yaşamalarını, korunabilmelerini ve çocuklarının eğim almalarını sağlamak amacıyla Türkiye'ye önce üç milyar, daha sonra da bir üç milyar Euro daha yardım yapılacağının planlandığını hatırlattı. Merkel, Gaziantepte mülteci çocuklara ve ailelerine yönelik tamamlanan bir projenin startında hazır bulunacak.

Merkel, ziyareti sırasında mültecilerle de buluşacak. Seibert ayrıca “AB ile Türkiye arasındaki anlaşmanın yürürlüğe girmesiyle Ege Denizi'ndeki insan kaçakçılığı faaliyetleri büyük ölçüde azaldı” dedi.

BAKMADAN GEÇME!