Türkiye'nin vize muafiyeti sağlaması Azerbaycan'da memnuniyet yarattı

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin vize muafiyeti sağlaması Azerbaycanda memnuniyet yarattı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2007 15:45

Türkiye'nin bazı Orta Asya ülkeleri vatandaşları için vize muafiyeti sağlaması Azerbaycan'da memnuniyet yarattı.

Haberin Devamı

Azeri basını, kararı önemli bir gelişme olarak duyurdu ve Ankara'nın bu adımının, Türk Cumhuriyetleri ile ilişkilerini geliştirme amacına uygun olarak attığı belirtildi.

Haberlerde, "vize muafiyeti kararının, aynı zamanda Türkiye'nin yakın zamanda AB'ye üye olmayacağının da göstergesi olduğu" yorumu yapıldı.

Bu arada, Azerbaycan'ın yakın zamanda Türk vatandaşlarına vize uygulamasını kaldırmasının söz konusu olmadığı belirtildi. Azeri yetkililer, bu konunun gündemlerinde olmadığını ifade etti.

Azerbaycan'ın İstanbul Başkonsolosu Seyyad Aran, merkezi Bakü'de bulunan TRend ajansına yaptığı açıklamada, "Azerbaycan'ın halen savaş halinde olması nedeniyle Türk vatandaşlarına vize uygulamasının kaldırmasının söz konusu olmadığını, ancak Yukarı Karabağ sorununun çözülmesi ve sınırların güçlendirilmesinden sonra bunun yapılabileceğini" kaydetti.

Haberin Devamı

Aran, "sınırların açılmasından düşman Ermenistan'ın çıkarları için yararlanabileceği, Azerbaycan'da terörist eylem riskinin artabileceği" görüşünü dile getirdi.

Türkiye, 1 ağustostan geçerli olmak üzere Azerbaycan, Moğolistan, Özbekistan, Tacikistan ve Türkmenistan'ın umuma mahsus pasaport sahibi vatandaşlarına, Türkiye'ye yapacakları en fazla 30 gün ikamet süreli turistik amaçlı seyahatlerinde vize mecburiyetini kaldırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!