Türkiye'nin katkısını bekliyoruz

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin katkısını bekliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2006 14:51

BM Genel Sekreteri Kofi Annan ve Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, Başbakan Erdoğan'a Lübnan'a gönderilecek Barış Gücü'nde Türkiye'nin de yar almasını istediklerini söylediler.

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Kofi Annan ve Fransa Cumhurbaşkanı Jaques Chirac ile birer telefon görüşmesi yaptı.

Alınan bilgiye göre, Erdoğan, kendisini dün akşam telefonla arayan Annan ve bu sabah arayan Chirac ile İsrail ve Lübnan arasında yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Kofi Annan, görüşmede, İsrail ile Lübnan arasında barışın kalıcı hale getirilmesinin bölgede önemli olduğunu, konuşlandırılacak Barış Gücünün de bunun sağlanması için önemli bir adım olacağını vurguladı.

Erdoğan ve Annan, konuşlandırılacak Barış Gücünün yapısıyla ilgili görüş alışverişinde de bulundular.

Annan, Türkiye'nin barış gücüne katkı yapmasını beklediklerini vurgularken, Başbakan Erdoğan da sürece olumlu baktığını belirterek, Türkiye'nin bölgede barış ve istikrarın korunmasını istediğini aktardı.

Haberin Devamı

Konuşlandırılacak gücün barışı korumakla görevli olacağını hatırlatan Erdoğan, Türkiye'nin de iç değerlendirmelerini tamamladıktan sonra kendilerine yanıt vereceğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, konuyla ilgili kararın TBMM'den geçmesi gerektiğine de işaret etti.

CHIRAC İLE GÖRÜŞME

Başbakan Erdoğan, bu sabah kendisini telefonla arayan Fransa Cumhurbaşkanı Jaques Chirac ile de bir görüşme yaptı.

Görüşmede Chirac, bölgede barışın kalıcı hale getirilmesinin önemine değindi.

Bu çerçevede BM Barış Gücünün hızla konuşlandırılması gerektiğini ifade eden Chirac, Fransa'nın yapacağı katkı hakkında Erdoğan'a bilgi verdi.

Chirac, Türkiye'nin bu güç içinde yer almasını önemli bulduğunu da vurguladı.

Başbakan Erdoğan da bölgede barış ve istikrarın korunması için Türkiye'nin çabalarının süreceğini söyledi.
Sürece olumlu baktığını aktaran Erdoğan,konuşlandırılacak gücün, barışı korumakla görevlendirilmesinin bu bakımdan önemli olduğunu vurguladı.

Erdoğan, Türkiye'nin bu konuda henüz kararını vermediğini, iç değerlendirmelerin sürdüğünü aktardı.
Başbakan Erdoğan, Chirac'a, konuyu dün akşam BM Genel Sekreteri Annan ile de görüştüğünü söyleyerek, “Değerlendirmelerimizi yaptıktan sonra cevabımızı bildireceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!