Türkiye'nin de aralarında buluduğu 7 ülkeden Rusya'ya çağrı

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin de aralarında buluduğu 7 ülkeden Rusyaya çağrı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2015 08:50

Rusya'nın, Suriye'deki hava operasyonlarına ilişkin Türkiye, ABD, Almanya, İngiltere, Fransa, Katar ve Suudi Arabistan ortak bildiri yayınlayarak, Rusya'ya, Suriye muhalefetine ve sivillere yönelik saldırılarına derhal son vermesi ve IŞİD'le mücadele çabalarına odaklanması çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

Yedi ülke tarafından yapılan ortak bildiride, Rusya'nın sivilleri hedef almasından endişe duyulduğu kaydedilerek, şu ifadelere yer verildi:

"ABD, Almanya, Birleşik Krallık, Fransa, Katar, Suudi Arabistan ve Türkiye hükümetleri olarak, Rusya Federasyonu'nun Suriye'deki son askeri faaliyetleri hakkında aşağıdaki hususları beyan ederiz:

Rusya Federasyonu'nun Suriye'ye askeri yığınağından ve özellikle Rus Hava Kuvvetleri'nin dünden beri Hama, Humus ve İdlib'de sivil kayıplara sebep olan ve hedef olarak IŞİD'i almayan saldırılarından derin kaygı duyuyoruz.

IŞİD'LE MÜCADELEYE ODAKLANIN ÇAĞRISI

Gerilimi tırmandıran bu askeri faaliyetler, aşırıcılığın ve radikalleşmenin daha fazla körüklenmesinden başka hiçbir amaca hizmet etmeyecektir. Rusya Federasyonu'na, Suriye muhalefetine ve sivillere yönelik saldırılarına derhal son vermesi ve IŞİD'le mücadele çabalarına odaklanması çağrısında bulunuyoruz."

Rusya'nın, Humus'ta düzenlediği hava saldırısında 36 sivilin hayatını kaybettiği belirtilmiş, Rusya ise bu raporları yalanlayarak, Suriye'deki hedeflerinin IŞİD ve diğer terör örgütleriyle mücadele olduğunu savunmuştu.

Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu da dün yaptığı açıklamada, Türkiye'nin sivillerin hedef alındığı bilgileri nedeniyle kaygılı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!