Türkiye'nin BaÄŸdat Büyükelçisi'nin konvoyuna saldırı

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin Bağdat Büyükelçisinin konvoyuna saldırı
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 02, 2006 14:10

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi'nin olduğu konvoya saldırı düzenlendi. Saldırıda ölü ve yaralı yok.

Haberin Devamı

Bağdat'taki Türk Büyükelçiliği çalışanlarından Heysem El Zehavi, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Irak Büyükelçisi  Ünal Çeviköz'ü taşıyan konvoya makineli tüfekle ateş açıldığını; saldırıda bazı araçların zarar gördüğünü; olayda yaralanan ve ölen bulunmadığını söyledi.
  Â
Zehavi, Çeviköz'ü taşıyan konvoyun, Bağdat'ın batısındaki Um El Kura camisinden büyükelçiliğe dönerken saldırıya uğradığını belirtti.
  Â
Çeviköz'ün, Sünni Müslüman Dinadamları Birliği'nin Başkanı Şeyh Haris El Dari ile karargahının bulunduğu bu camide bir araya geldiği kaydedildi.

Bağdat'taki Türkiye Büyükelçiliği'nden bir yetkili, saldırıya maruz kalan konvoyda kendisinin de bulunduğunu, saldırıda yaralanan olmadığını söyledi.
  Â
Yetkili, Çeviköz'ün Sünni Ulema Birliği'nin Başkanı Şeyh Haris El Dari ile Um El Kura camisindeki ofisinde bir araya geldiğini, 3 araçtan oluşan konvoya buradan ayrılır ayrılmaz, saat 13:30 sularında yolun sol tarafından ateş açıldığını bildirdi.
  Â
Araçların camlarının hasar gördüğünü, bir aracın da lastiğinin patladığını belirten yetkili, konvoyda Bağdat'ta görevli diplomatların yanı sıra şoför ve güvenlik görevlilerinin bulunduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Ancak Reuters haber ajansı, Irak polisine dayanarak verdiği haberde, Büyükelçisi  Ünal Çeviköz'ün saldırıda hafif yaralandığını öne sürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!