Türkiye'den İsrail'e büyük jest

Güncelleme Tarihi:

Türkiyeden İsraile büyük jest
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2010 15:33

Türkiye ile İsrail arasında son 1.5 yıldır gergin yürüyen ilişkiler, Ankara’dan gelen beklenmedik bir jestle yumuşama yoluna girdi. Ankara’nın İsrail’e jesti uluslararası alanda geldi; Türkiye, Filistinlilerin tüm itirazlarına rağmen, İsrail’in OECD üyeliğini veto etmedi.

Haberin Devamı

    

Zeynep GÜRCANLI
hurriyet.com.tr

İsrail, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'de (OECD) dün yapılan oylamada, Türkiye’nin de desteğini alarak, oy birliği ile örgüte kabul edildi.

OECD’de tüm üye ülkelerin, yeni üye kabul sürecinde veto hakkı bulunuyor. Ancak Türkiye, İsrail’in üyeliğinin görüşüldüğü dünkü toplantıda, bu hakkını kullanmadı.

FİLİSTİNLİLER ANKARA’YA MEKTUP YAZDI: VETO EDİN

Ankara’nın İsrail’e yönelik OECD jesti, Filistinlilerin “veto edin” mektubuna rağmen geldi.

Filistin yönetimi, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu tüm OECD ülkelerine mektup yazarak, İsrail’in üyeliğinin “reddedilmesi” çağrısında bulundu.                

Haberin Devamı

Ankara’ya geçen hafta ulaşan Filistin mektubunda, İsrail’in Filistin topraklarını işgal ettiği, bu işgal sürecince de “tüm OECD değerlerine aykırı hareket ettiği” vurgulandı. Mektupta, İsrail’in Gazze’ye yönelik ambargosunun ise, bu bölgede yaşayan sivillerin “insanlık onurunu ayaklar altına aldığı” mesajı verildi. Mektupta, “İsrail 2008 Aralık-2009 Ocak döneminde tüm Gazze’yi yıkan saldırısının ardından, bir de ambargo uygulayarak, buradaki sivillerin yaşamlarını devam ettirmek için bölgeyi yeniden inşa etmelerine bile izin vermemektedir” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!