Türkiye'den Filistin'e 500 bin dolar bağış

Güncelleme Tarihi:

Türkiyeden Filistine 500 bin dolar bağış
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2009 17:32

Türkiye, BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşunun (UNRWA) Gazze için bir süre önce açıkladığı "Acil Durum Planı"nda kullanılmak üzere, kuruma 500 bin dolarlık bağışta bulundu.

Bağış çeki, Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Ercan Özer tarafından, UNRWA'nın Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah mahallesindeki merkezinde, Genel Komiser Yardımcısı Filippo Grandi'ye takdim edildi.

Merkezde düzenlenen törende konuşan Büyükelçi Özer, Türkiye'nin Gazze Şeridi'ndekiler başta olmak üzere, Filistinli mültecilere yönelik çabalarında daima UNRWA'ya destek olduğunu belirtti. Kuruluşun Filistinli mültecilere yönelik hayati önemdeki çabalarından övgüyle söz eden ve İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik askeri operasyonunun bölgedeki trajik sonuçlarına dikkati çeken Özer, bu nedenle Türkiye hükümetinin UNRWA'nın acil durum çağrılarına karşı 500 bin dolarlık katkıda bulunmaya karar verdiğini söyledi.

Büyükelçi Özer, Türkiye Cumhuriyeti'nin UNRWA'nın faaliyetlerini desteklemeye devam edeceğinin de altını çizdi. Filippo Grandi de BM kuruluşunun İsrail operasyonundan sonra alt yapının büyük zarar gördüğü ve evlerin yıkıldığı Gazze'nin yeniden imarı için uygulamaya konulan Acil Durum Planına katkılarından dolayı Türkiye'ye teşekkür etti. Grandi, Türk hükümetinin her zaman UNRWA'nın yardım ve insani çalışmalarına destek olduğunu, 2000 yılından bu yana kuruluşun program ve projeleri için 7,4 milyon dolardan fazla katkıda bulunduğunu kaydetti.

UNRWA'nın Türk Kızılayı ve bazı Türk sivil toplum örgütleriyle, Filistinli mültecilere yardım ve hizmet ulaşımında birlikte çalıştığını söyleyen Grandi, bu ilişkileri daha da ileri götürmek istediklerini kaydetti.

Filippo Grandi, iki taraf arasındaki tüm bu projeler ve işbirliğinin yanı sıra UNRWA'nın mülteciler için sağladığı malzemelerin büyük bölümünün Türkiye'den satın alındığına da dikkati çekti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!