Türkiye’yi E.T. yaptılar

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’yi E.T. yaptılar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2008 00:00

Rum işadamı Lordos’un, KKTC Başbakanı için verdiği yemekte Spielberg’in ünlü filminden esinlenerek "E.T. eve dönüyor. Sorunu şimdi biz çözelim" posterleri koydurması skandal yarattı.

KIBRIS Rum Kesimi’nin önde gelen işadamlarından Konstantinos Lordos, Larnaka’da KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer onuruna yemek verdi ve önüne Steven Spielberg’in ünlü bilim kurgu filmi ’E.T.’nin posterlerini koydu. Posterin üzerinde İngilizce ’E.T. evine gidiyor, sorunu biz çözelim’ yazısı yer aldı. Posterdeki yazılarla Türkiye ve Türk askerinin kastedildiği yorumu yapıldı. Rum işadamının aynı zamanda Türkiye aleyhine AİHM’de açılmış 650 milyon dolarlık tazminat davası da bulunuyor.

İşadamı Lordos’un önceki akşam kendisine ait turistik otelde verdiği yemeğe Kıbrıslı Türk işadamlarının yanısıra, Rum siyasiler de katıldı. Büyük bir E.T posteri yemek salonunun girişinde, küçük posterler ise, masada konukların önünde yer aldı. Posterde 1980’li yıllara damgasını vuran Steven Spielberg’in ünlü ’E.T.’ filmi konu ediliyor. Bisikleti ile uzaylı E.T.’yi evine götüren küçük çocuğun resmedildiği dünyaca ünlü posterin üzerinde İngilizce, ’E.T şimdi evine dönüyor’ yazıyor. Altında ise, ’Bırakın şimdi sorunu biz çözelim’ deniliyor ve Kıbrıslı Türk liderlere Kıbrıs sorununu birlikte çözme çağrısı yapılıyor. Rum kesiminde ’yabancı’ kavramı genellikle Türkiye, Türkiyeliler ve Türk askeri için kullanılıyor.

KKTC Başbakanı Soyer, yemekte yaptığı konuşmada Lordos’a davetinden dolayı teşekkür etti. Rum işadamı Lordos ise, ’Yemeği, Kıbrıslı Türk arkadaşlarımı onurlandırmak ve onlara saygılarımı ve dostluğumu göstermek için verdim’ dedi.
/images/100/0x0/55ea38a6f018fbb8f8723a6c

Posterin yeni bir kriz çıkarmasından endişe ediliyor.

’E.T. EVE DÖNÜYOR, SORUNU BİZ ÇÖZELİM’

Lordos’un (ayakta) KKTC Başbakanı Soyer (soldan üçüncü) onuruna verdiği yemekte büyük bir E.T. posteri yemek salonunun girişinde, küçük posterler ise, masada konukların önünde yer aldı. Yemeğe eski Rum lider Yorgo Vasiliu da (soldan ikinci) katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!