Türkiye yeni Patriot istedi

Güncelleme Tarihi:

Türkiye yeni Patriot istedi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2015 21:01

RUSYA’nın askeri olarak Suriye’de etkin şekilde devreye girmesi nedeniyle Türkiye’nin önceki günkü NATO Savunma Bakanları toplantısında yeni Patriot talebini gündeme getirdiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Ankara bu talebine gerekçe olarak, Rus savaş uçaklarının iki kez Türkiye Hava Sahası’nı ihlal etmesi ve Suriye’nin sahip olduğu karadan havaya SA füzelerinin Türk savaş uçaklarına radar kilitlemesini gerekçe gösterdi.

FRANSA VE İTALYA

Ankara’nın bu talebine, Türkiye’ye yerleştirdikleri ikişer Patriot bataryalarını yıl sonu itibariyle geri çekecek olan Almanya ve ABD’den olumlu yanıt gelmedi. Geçen Ocak ayında Patriot bataryalarını geri çeken Hollanda’nın yerine gelen İspanya’ya ait Patriotların ise Türkiye’de kalmaya devam edeceği öğrenildi. ABD de, “Aegis” balistik füze savunma sistemi donanımlı yeni bir gemisini Akdeniz’e göndereceğini hatırlattı. NATO Konseyi’nin karar alması durumunda Türkiye’den ayrılacak olan ABD ve Almanya’ya ait Patriotların yerine Fransa ve İtalya’dan yeni Patriotların gelebileceği öne sürüldü. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç de dün düzenlediği basın toplantısında, “Türkiye’de konuşlu Patriotların kalış sürelerinin uzatılması konusunda Ankara’nın NATO’dan bir talebi olup olmadığı” sorusunu yanıtlarken, “Böyle bir talep olmadı” demedi. Bilgiç’in, “Ülkemizin savunması için gerekli tüm tedbirler için hem NATO’da, hem de ikili ilişkilerle müttefiklerle temas devam ediyor” demesi dikkat çekti. Sözcü Bilgiç ayrıca Rusya’nın hava operasyonları nedeniyle Suriye’den yeni göç dalgası ihtimalinin bulunduğuna belirterek, “Bu konuda endişeliyiz. Gerekli tedbirler alınıyor” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!