Türkiye’ye gidin

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’ye gidin
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2005 01:20

Dağ başında sabaha kadar dolaşsanız bir şey olmaz. Bir saldırı olsa bile daha polis gelmeden halk yardımınıza koşar, buradaki seyreder. Bakkal, bir telefonla sizin için dükkanını açar, burada kapandıktan bir dakika sonra alamazsınız. Danimarkalılar gidin Türkiye’ye yerleşin, tüm güzellikleri bir arada yaşayın.

TÜRK Milli Takımı’nın eski teknik direktörü Alman asıllı Sepp Piontek, Danimarka’nın Ringsted şehrinde Sparekassen Sjaelland Bankası ve Türkiye’de ‘Letsgototurkey’ firmasının ortağı Errinsö Bolig Konut Şirketi’nin davetlisi olarak Türkiye hakkında konferans verdi. Ünlü teknik adam, yıllardır Kuşadası’nda yaşadığını belirterek, Türkiye’nin, dünyada yaşanabilecek en güzel ülke olduğunu söyledi, 200 davetlinin katıldığı gecede, Danimarkalılara Türkiye’de yatırım yapmaları çağrısında bulundu.

TÜRKLER FEDAKARDIR

‘Dikkatli olmanız gereken tek şey iyi bir avukatınızın olması ve güvenilir insanlarla iş yapmanız’ diyen Piontek, şöyle konuştu:

‘Kopenhag’da, Londra’da, Paris’de, gece sokakta dolaşırsanız can güvenliğiniz olmaz ama Türkiye’de dağ başında dolaşsanız, sabahlara kadar sokakta eşiniz çocuklarınız yalnız dolaşsa can güvenliğiniz var. Türkiye dünyanın en güvenli ülkesi. Size bir saldırı olsa bile daha polis gelmeden çevredeki halk yardımınıza koşar. Burada ise sadece seyreder. Sabahlara kadar alışveriş şansınız var. Dükkanlar hep açıktır. Danimarka’da kapanış saatinden bir dakika sonra hayati önem taşıyan bir ihtiyacınızı bile satın alamazsınız. Ama Türkiye’de bakkal sahibi bir telefonunuzla gece sizin için iş yerini açar. Türk insanı misafirperverdir, fedakardır. Artık, Almanı, Hollandalısı, İngilizi, Fransızı Türkiye’ye yerleşiyor. Danimarkalılar da Türkiye’ye yerleşmeye başladı. Ben hepinize Türkiye’de tüm güzellikleri bir arada yaşayabileceğiniz, ömrünüzün geri kalan kısmını rahat ve huzur içinde geçirebileceğini söylüyorum.’

KADINLARI ÇOK SEKSİ

Piontek, Danimarkalılara ellerini çabuk tutmaları, yabancılara ev satışının yasaklanması durumunda geç kalmış olacaklarını söyledi. Piontek, Türklerin eğitim düzeyini de överek, ‘Türkiye’de garsonların birkaç dil bildiğini görürseniz şaşmayın. Bir garson, bir sokak satıcısı bile üniversite mezunu. Türklerin eğitim düzeyi sizin bildiğinizden çok yüksek. Ayrıca Türk kadını çok seksi. Burada bulamadıklarınızı Türkiye’de bulursunuz’ dedi.

200 davetli Türkiye’de ev için kayıt yaptırdı

Gecede Türkiye hakkındaki soruları doğru yanıtlayan 3 davetliye 500, 1000, 2.500 kron ve Türkiye seyahati ödülleri verildi. Geceye katılan 200 davetli, Türkiye’de ev satın alabilmek için hemen kayıt yaptırdı.

Anlatılanlar yalan, Türkiye’de Kürt sorunu yok, PKK var

Sepp Piontek, PKK konusuna da değindi ve şunları söyledi: ‘Size burada basında anlatılanlar doğru değil. Türkiye’de Kürt sorunu yok. Kürtler Türkiye’nin en zengin insanları. Birçok iş yeri onların elinde. Türkiye’nin sadece terör örgütü PKK ile sorunu var. Tüm sorun hani o bazı bölgelerde masum insanları öldüren, bombalar patlatan terör örgütü PKK var ya işte o. İçiniz rahat etsin. Türkiye’de güven içinde konut satın alabilir, yatırım yapabilirsiniz’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!