'Türkiye üzerine yeni hayaller' New York Üniversitesi'nde masaya yatırılıyor

Güncelleme Tarihi:

Türkiye üzerine yeni hayaller New York Üniversitesinde masaya yatırılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 10:21

Son dönemde Türkiye’nin toplumsal ve ekonomik sorunlarına getirdiği bilimsel bakış açısı ve önerileriyle öne çıkan New York Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Şirin’in, İngilizce ve Türkçe yayınlanan “Amerikalı Müslüman Gençler” adlı kitabının ardından, yeni kitabı “Yol Ayrımındaki Türkiye: Ya Özgürlük Ya Sefalet!” Doğan Kitap tarafından geçtiğimiz haftalarda yayınlandı.

Haberin Devamı

Bir haftada 3. baskısını yapan kitapta Şirin, Türkiye’nin sorunlarını sayısal verilerle ortaya koymakla kalmıyor çözüm için somut öneriler de sunuyor. 

Kitabın yayınlanması vesilesiyle Selçuk Şirin'in 10 yılı aşkın süredir görev yaptığı New York Üniversitesi bir etkinlik organize ediyor. 30 Ekim akşamı düzenlenecek “Türkiye Üzerine Yeni Hayaller Kurmaya Davet Ediyoruz” başlıklı etkinlikte hem ülkenin sorunları konuşulacak hem de geleceğe dair pozitif öneriler masaya yatırılacak.

Panelde Şirin'in yanısıra New York Üniversitesi öğretim üyesi ve alanındaki en iyi dergi olan Journal of Marketing Research’ün ilk kadın editörü Prof. Dr. Tülin Erdem ve geçtiğimiz günlerde servetinin önemli bir bölümünü mülteciler için harcayacağını açıklayan Chobani'nin kurucusu Hamdi Ulukaya birer konuşma yapacak.

Haberin Devamı

Etkinlikte katılımcılara imzalı birer kitabın hediye edilecek. Dileyenler Suriyeli mülteciler için UNCHR'a bağış yapabilecek. Panel sonrası kokteylde Anadolu mutfağının unutulan tatlarından örnekler sunulacak. Türkçe yapılacak etkinliğe Türkiye üzerine yeni hayalleri olan herkes davetli.

Türkiye üzerine yeni hayaller New York Üniversitesinde masaya yatırılıyor

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!