Türkiye unutmadı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye unutmadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2006 00:00

Pakistanlı depremzedeler, bu bayramı da çadırlarda geçirirken, belki de tek tesellileri Türk halkının gösterdiği benzersiz dayanışma oldu. Türkler Pakistan’a, Kızılay aracılığıyla, kurumun 137 yıllık tarihindeki en büyük nakdi desteği verdi.

Türkiye Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, Türk insanına minnettar olduklarını vurgulayarak, Pakistan depremzedelerine yönelik kampanya kapsamında 3 milyon 17 bin kişinin Kızılay’a para verdiğini, bunun da Kızılay’ın 137 yıllık tarihinde verilmiş en büyük destek olduğunu söyledi.

Kampanyada kendisini çok duygulandıran katılımların olduğunu anlatan Küçükali, Afyon’da yaşayan yaşlı bir çiftin örnek bir davranışla tek geçim kaynakları olan ineklerini Pakistan’a yardım için Kızılay’a verdiğini söyledi. Küçükali, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaşlı çift, tek geçim kaynakları olan ineklerini Pakistan’a yardım için vermek istedi. Gittik baktık ki, yaşları 60’ın üzerinde karı-koca. İkisi de, ’Biz ineğimizi Pakistan’daki insanlara vermek istiyoruz’ diyorlar. Sonunda biz ineği aldık, ama bu insanlar da fukara durumda, zor durumda kaldılar. Sonra bir dostumuza, ’sen hayrına bir inek al bunlara bağışla’ dedik. O da onu yaptı."

ERKAN MUMCU DA GİTTİ

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, depremde zarar gören bölgeleri ziyaret etmek üzere dün Pakistan’a gitti. Hareketinden önce Atatürk Havalimanı VIP Salonu’nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mumcu, amacının geçmiş olsun dileklerini götürmek ve Pakistan halkına Türkiye’nin kardeşlik duygularını iletmek olduğunu söyledi.

Pakistan konusunda Türk kamuoyundaki duyarlılığın devam etmesi gerektiğini belirten Mumcu, "Benim de başka siyasilerin de aynı çabayı göstermeleri gerektiğini düşünüyorum. Umarım bundan sonra da bu devam edecektir" dedi. Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref ile görüşeceğini ifade eden Mumcu, "Özellikle Türk yardım kuruluşlarını ziyaret edeceğim. Onlara biraz moral vermek istiyorum, teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!