Türkiye Taliban’a karşı Afgan ve Pakistanlı uzman eğitecek

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Taliban’a karşı Afgan ve Pakistanlı uzman eğitecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2007 00:00

Pakistan ve Afganistan, yetersiz kalındığı için birbirlerini karşılıklı suçladığı Taliban terörüyle mücadelede, uzmanlarının Türkiye’de eğitilmesinde mutabık kaldı.

Türkiye’nin girişimi üzerine Afganistan ile Pakistan arasındaki güvenlik sorunlarını görüşmek için önceki gün Ankara’da Dışişleri müsteşarları düzeyinde yapılan Ortak Çalışma Grubu toplantısında, taraflar birçok konuda mutabakata vardı. Mutabık kalınan maddelerden en önemlisi, Orta düzeyli Afgan ve Pakistanlı uzmanların, Ankara’daki Terörizmle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi’nde ve Türkiye Uluslararası Uyuşturucu ve Organize Suçlarla Mücadele Akademisi’nde düzenlenen kurslara katılmaları oldu. Pakistanlı ve Afgan uzmanlar Taliban’ın en önemli gelir kaynaklarından birisi olan uyuşturucu trafiğini önlemede ve terörist eylemleriyle mücadelede, Türkiye’de aldıkları eğitimi uygulayacaklar. Üst düzey bir kaynak şu değerlendirmede bulundu:

"Toplantı iki komşu ülke arasında diyalog ve işbirliğinin kurumsallaştırılmasını sağladı. Türkiye’nin gösterdiği bu çabalar, özellikle Afganistan’daki NATO güçlerine örnek olmalı."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!