Türkiye istedi AB çıkardı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye istedi AB çıkardı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2016 09:18

Türkiye ile Almanya arasında komedyen Jan Böhmermann krizinin ardından bu kez Türkiye’nin Alman kültürüne müdahale ettiği yönünde tartışma başladı.

Haberin Devamı

Dresden Senfoni Orkestrası, 1915 olaylarının yıl dönümünde ‘Aghet’ (Ağıt) adlı bir konser projesi hazırladı. Avrupa Birliği (AB) Komisyonu da, 1915 olaylarını ‘Ermeni Soykırımı’ olarak gösteren projeye 200 bin Euro destek verdi, konserle ilgili bilgileri internet sayfasından duyurdu.

Türkiye bu duruma tepki gösterince de projeyle ilgili bilgiler internet sayfasından çıkarıldı. Bilgilerin çıkarıldığını da kabul etti. Bild Am Sonntag Gazetesi ve Spiegel Online’da yer alan bilgiye göre komisyon, projenin içeriğini değiştirip yeniden internet sayfasına koyacak, finansal destek ise sürecek.

ÖZDEMİR DE ELEŞTİRDİ

Türkiye istedi AB çıkardı

Alman basını Türkiye’nin devreye girmesini, ‘Kültürümüze müdahale’ olarak değerlendirdi. Bild am Sonntag Gazetesi, ‘Erdoğan Alman kültür projesini durdurmak istiyor’ başlığıyla haberi verdi.

Yeşiller de Türkiye’nin devreye girmesi üzerine AB Komisyonu’nun geri adım atmasını eleştirdi. Yeşiller Eşbaşkanı Cem Özdemir, “Kesinlikle yanlış bir sinyal” değerlendirmesinde bulundu. Özdemir, “Ne AB ne de Almanya şantaja teslim olmamalı” dedi.

Dresden Senfoni Orkestrası'nın Şefi Markus Rindt ise yaptığı açıklamada, Türkiye'nin uluslararası projelere verilen desteğin kesilmesini talep ettiğini ileri sürdü. Rindt, bu girişimin “İfade özgürlüğüne bir saldırı” olduğunu kaydetti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!