Türkiye’den çok mutlu ayrıldım

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’den çok mutlu ayrıldım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2004 01:46

Danimarka Prensi Joachim, İstanbul’dan ayrılmadan önce Hürriyet’e yaptığı açıklamada, gezisi sayesinde Türkiye’nin gücünü, büyüklüğünü anlama fırsatı bulduğunu belirtti. Prens Joachim, ‘Ayasofya ve Topkapı müzeleri, Sultan Ahmet Camii’ne yaptığım ziyaretlerde Osmanlı İmparatorluğu’nun büyüklüğünü, bir kez daha anladım’ diye konuştu.

Prens Joachim, ‘Türk polisi çok iyi, onlara sonsuz güvenim vardı. Ayrıca bana göre Türkiye dünyanın en güvenli ülkelerinden biri’ dedi. Prens Joachim, Türkiye ziyaretinden çok mutlu ve çok iyi izlenimlere ayrıldığını belirterek, izlenimlerimi geniş olarak Hürriyet’e anlatacağını belirtti.

Beraberinde 22 işadamı ile yatırım ve işbirliği imkanlarını geliştirmek amacıyla Türkiye gelen Prens Joachim, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ve TÜSİAD Başkanı Ömer Sabancı ile görüşmeler yaptı, toplantılara katıldı.

Gazetecilerle yaptığı toplantıda, Türkiye’de Danimarka Ticaret Heyeti’nin başkanı olarak yaptığı temasları değerlendiren Joachim, ‘Ticari heyetimizin görüşmeleri çok olumlu geçti. Temaslarımıza katılım yüksekti. Olumlu sonuçların alınmasını umuyoruz’ dedi.

1500 dolarlık halıyı 500’e aldı

Türkiye ziyaretinin son gününde Kapalıçarşı’yı gezerek eşine ve yakınlarına 12 adet şal, çocukları Prens Nicolai ve Prens Felix’in yatak odalarına ipek halı satın alan Prens Joachim, her iki alışverişte de satıcılara ter döktürdü. Değerleri 1300 ve 1500 dolar olan ipek halıları pazarlıkla 500 dolara satın alan Prens Joachim, ‘Ticaret ve pazarlık konusunda tecrübem vardır’ dedi.

Prens Joachim kendisiyle fotoğraf çekilmek isteyen dükkan sahiplerine ‘Küçük bir halıyı ücretsiz verirseniz resim çekiliriz’ şeklinde şaka yaptı. Prens Joachim, İstanbul’daki son akşam yemeğini Çırağan Oteli’ne yakın Kethuda Restoran’da yedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!