‘Türkiye, Avusturya’da 200 casusla muhalifleri izliyor’

Güncelleme Tarihi:

‘Türkiye, Avusturya’da 200 casusla muhalifleri izliyor’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2017 09:44

Avusturya Yeşiller Partisi Güvenlik Sözcüsü Peter Pilz, “Türkiye’nin Avusturya’da MİT koordineli 200 kişilik muhbir ekibinin olduğunu” iddia etti. Ellerinden delillerin bulunduğunu iddia eden Pilz, bu ekibin muhalifleri Ankara’ya raporladığını söyledi. Avusturya Dışişleri Bakanlığı, olayın soruşturulacağını açıkladı.

Haberin Devamı

BASIN toplantısı düzenleyen Avusturya Yeşiller Partisi Milletvekili ve Güvenlik Sözcüsü Pilz, şu iddiaları öne sürdü: “MİT (Milli İstihbarat Teşkilatı) ile ATIB (Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Avusturya Türk İslam Birliği), UETD (Avrupa-Türk Demokratlar Birliği), MÜSİAD Austria (Müstakil İşadamları ve Sanayiciler Derneği Avusturya) gibi kuruluşlar aracılığı ile Avusturya’da yaşayan AKP muhaliflerini rapor edip merkeze bildiriyorlar. Hükümet her yıl düzenli olarak 20 ila 30 milyon euro bütçeyle bu oluşuma destek veriyor. MİT, Avusturya’da 200 ajan barındırıyor. Cumhurbaşkanlığıyla bağlantılı olarak çalışan bu casuslar, buradaki muhalifleri direkt olarak Ankara’ya bildiriyorlar.”

İÇİŞLERİ: İŞLEM BAŞLATILACAK

Avusturya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Karl-Heinz Grundböck de “Bize ulaşan deliller doğrultusunda kanuni işlemlere derhal başlanacaktır” dedi.
Pilz’in düzenlediği basın toplantısıyla iddiaları gündeme taşımasından sonra ülke medyasında ATIB Başkan M. Fatih Karadaş’ın Ankara’ya dönmeye hazırladığını iddia edildi. ATİB resmi internet sayfasından ise Almanca bir duyuru yapılarak Pilz’in iddiaları reddedildi.
İddiaların odağında bulunan UETD ve MÜSİAD’dan henüz bir açıklama gelmedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!