'Türkiye AB helikopterini tehdi ettiye' yalanlama

Güncelleme Tarihi:

Türkiye AB helikopterini tehdi ettiye yalanlama
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2009 12:01

AB Komisyonu, Türkiye'nin Ege Denizi'nde kaçak göçle mücadele eden AB helikopterini tehdit ettiği yönünde Yunan basınında çıkan iddiaları yalanladı.

AB Komisyonu Sözcüsü Amadeu Altafaj Tardio, Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni tarafından hafta başındaki AB dışişleri bakanları toplantısında da gündeme getirilen iddialarla ilgili yaptığı açıklamada, AB'nin kaçak göçle mücadele birimi Frontex'in, Yunanistan tarafından Doğu Akdeniz'de yasa dışı göçü önlemek için başlatılan "POSEIDON 2009" ortak operasyonunda koordinasyonu sağladığını belirterek, "Bu operasyonda (Frontex tarafından) görevlendirilen helikopter Ege'deki Yunan adalarının dış sınırlarını gözetliyor. Operasyon planı ve helikopter mürettebatına verilen talimat, gözetlemenin Yunan hava sahasıyla sınırlı kalmasını güvence altına alıyor" dedi.

Frontex'ten alınan bilgiye göre Türk hava kontrolünün tanımlamak için söz konusu helikopterle radyo bağlantısı kurmaya çalıştığını aktaran Sözcü, "Farklı radyo frekansları nedeniyle bağlantı kurulması mümkün olmadı. Bu tür olayların sık sık yaşandığı akıldan çıkarılmamalıdır" diye konuştu.

Yunanistan'la ortak operasyonlarda görev alan AB uçak ve helikopterlerinin "Türk hava sahasını asla ihlal etmediğini ve Türkiye tarafından asla tehdit edilmediğini" vurgulayan Sözcü, Frontex'in sınırların yönetiminde operasyonel işbirliği ortak çerçevesi için Türkiye ile halen müzakereleri sürdürdüğünü ve Poseidon 2009 operasyonuyla ilgili Türk makamlarını bilgilendirdiğini ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!