Türkçe yasağı BMW’yi karıştırdı

Güncelleme Tarihi:

Türkçe yasağı BMW’yi karıştırdı
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2019 08:30

ALMAN otomobil devi BMW’nin Münih’te Garching tesislerindeki bir biriminde ustabaşının 20 kişilik bir Türk işçi grubuna Türkçe yasağı koyduğu skandalının yankıları sürüyor.

Haberin Devamı

Alman Bild gazetesi, bir ustabaşının 20 Türk işçiyi aynı vardiyaya aldığını, ancak aralarında Türkçe konuşmalarını yasakladığını yazmıştı. Türkçe yasağını getiren ustabaşı işinde kalırken, yasağın kaldırılmasını isteyen işyeri temsilcisi Murat Yılmaz son gelişmeleri Hürriyet’e şöyle anlattı:

İFADEYE ÇAĞIRDILAR

“20 işçi arkadaş ustabaşının kendilerine Türkçe yasağı getirdiği şikâyetinde bulundu. Şirketin insan kaynaklarına bir mail gönderdim. İleride fabrikada çalışan başka milletten işçilere de anadil yasağı getirileceği tehlikesine dikkat çekerek, yasağın kaldırılmasını istedim. Olayın kamuoyuna yansıması üzerine işyeri temsilciliği işten çıkış vermek için beni ifadeye çağırdı. İfade vermeye gitmedim. Doğrudan avukatıma başvurdum. Türkçe konuşma yasağı getiren ustabaşı işinde kalırken, ben şikâyet ettiğim için işten çıkarılmak isteniyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!