Türk vatandaşları yurda girişte jandarma karşılıyor

Güncelleme Tarihi:

Türk vatandaşları yurda girişte jandarma karşılıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2017 16:28

Kapıkule Sınır Kapısının yakınında güvenlik noktası oluşturan Edirne Jandarma Komutanlığı ekipleri, yurda girişte Türk vatandaşlarını karşılıyor, onlara trafik ve güvenlik kurallarına ilişkin bilgi veriyor.

Haberin Devamı

SINIR kapısından geçerek güvenlik noktasına ulaşan araçlarda arama, pasaport kontrolü yapan jandarma ekipleri, sürücülere trafik ve güvenlik kurallarına ilişkin broşür dağıtıyor ve şapka hediye ediyor. Ekipler sürücüleri, şu konularda bilgilendiriyor:
“Güvenli yerlerde mola veriniz. Mola yerinde aracınızı terk etmeden önce değerli eşyalarınızı yanınıza alın. Aracınızı kilitlemeyi unutmayın. Araç içerisinde kalacak değerli eşyaların araç dışından görülmeyecek şekilde olmasına özen gösterin. Manevi duygularınızdan faydalanarak yasaya aykırı şekilde satış yapan seyyar satıcılardan bayrak, flama ve benzeri malzemeleri satın almayın. Mümkün olduğu kadar kalabalık, ıssız olmayan güvenlik personelinin bulunduğu yerleri tercih edin. Şüpheli durumlarda güvenliğiniz için 156 jandarma, 155 polis imdat hatlarını arayın.”

Haberin Devamı

Türk vatandaşları yurda girişte jandarma karşılıyor

‘ÇOK MEMNUN KALDIK’

Almanya’dan Türkiye’ye giriş yapan Necmettin Dal, tatilini İzmir’de geçireceğini söyledi. Sınır kapısından geçtikten sonra jandarmanın bilgilendirme yaptığını ve bunu yararlı bulduklarını belirten Dal, “Bu uygulamaları çok güzel buluyoruz. Kendimizi güvende hissediyoruz, mutlu oluyoruz. Ekipler, gideceğimiz yere yavaş ve güvenli gitmemiz konusunda bizleri uyardı” diye konuştu.
İsveç’ten yola çıkan Tahir Yiğit ise her yıl Türkiye’de hasret giderdiklerini anlattı. Jandarmanın uyarılarını dikkate aldıklarını belirten Yiğit, “Bizim güvenliğimizi düşünüyorlar. Çok memnun kaldık” dedi. 

Türk vatandaşları yurda girişte jandarma karşılıyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!