Türk tezlerine Google sansürü

Güncelleme Tarihi:

Türk tezlerine Google sansürü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2009 00:00

İnternet devi Google, Ermeni soykırımı iddialarını reddeden Türk-Amerikan kuruluşunun sitesine verdiği reklamları askıya aldı. Ermeni kuruluşu ANCA’nın baskılarına boyun eğen Google’ın sözcüsü, TCA’nın iddialarına karşı çıkarken, Türkleri de Nazilere benzetti.

ABD’deki Ermeni diasporasının sertlik yanlısı örgütü ANCA, TCA karşıtı kampanyasına geçen mayıs ayında başlamıştı. Bazı kelimeler arandığında, Google’ın TCA sitesine bağlantı vermesine tepki gösteren Ermeni örgütü, taraftarlarını şirkete baskı yapmaya çağırmıştı.

Google sonunda pes etti. Amerikan FOX televizyonuna açıklama yapan Google sözcüsü, “koruma altındaki bir gruba karşı nefret amacıyla tasarlanmış reklamları kabul etmediklerini” söyledi. “Tarihi revize etme girişimlerine reklam izni verilmediğini” kaydeden sözcü, “Nazi bir grubun Yahudi soykırımının bir mitos olduğunu söyleyen reklamını düşünün” dedi.

ANCA’dan Aram Hamparian, çok memnun olduklarını kaydederken, ABD’deki Türkler ise bu açıklamaya sert tepki gösterdiler. TCA’ın avukatı David Saltzman da, “Hiçbir grubun varlığına karşı değiliz. 1915’te soykırım olmadığını kim tartışmaya açarsa ahlaksız ve cani olmakla suçlanıyor. Google özgür düşünceyi kısıtlıyor” dedi. Saltzman, Google’a protesto mektupları yazılmasını istedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!