Türk terör zanlısı ifadesinde MİT'e de yer verdi

Güncelleme Tarihi:

Türk terör zanlısı ifadesinde MİTe de yer verdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2009 17:47

Almanya'da terör saldırıları planladıkları suçlamasıyla Düsseldorf Yüksek Eyalet Mahkemesinde yargılanan 4 terör zanlısından biri olan Atilla Selek, saldırı hazırlıkları sırasında Türkiye'de Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından izlendiklerini fark ettiklerini söyledi.

Selek, mahkemede verdiği ifadesinde, teröristlere yardımcı olduğu suçlamasıyla Alman Federal Suç Dairesi (BKA) tarafından tutuklama emriyle aranan Mevlüt K. adlı kişinin, İstanbul'da kendisine bir yakınının MİT'te çalıştığını ve planlanan saldırılar için almak istedikleri bomba fitillerinin teslimatının, izlendikleri gerekçesiyle Ayasofya Camisi'nin önünde yapılamayacağını söylediğini belirtti.

Mevlüt K'nin İstanbul'da birkaç görüşme yaptıktan sonra kendisine tüm hücre üyelerinin isimlerini de söylediğini ifade eden Selek, bunun üzerine e-posta üzerinden yaptıkları haberleşmenin de kontrol edildiğinin farkına vardığını ve izlendiklerini, Almanya'daki saldırı planlarına son vermeleri gerektiğini hücrenin elebaşısı olan Fritz Gelowicz'e bildirdiğini kaydetti.

Selek, Mevlüt K'nin, Çeçenistan'a “cihat” için gitmek isteyen radikal dincilerin irtibat kurduğu kişi olduğunu sözlerine ekledi.
Alman gazeteleri ise, Mevlüt K'nin kendisinin MİT üyesi olduğu şüphesinin bulunduğunu yazmışlardı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!