Türk okullarında ilk karneler verildi

Güncelleme Tarihi:

Türk okullarında ilk karneler verildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2017 11:30

İngiltere’de Türk dili ve kültürü eğitimi veren Türk okulları bir eğitim- öğretim yılını daha tamamladı. Öğrenciler karnelerini alarak tatile ‘merhaba’ dediler.

Haberin Devamı

İNGİLTERE’de Türk Aile Birliği’ne bağlı Ali Rıza Değirmencioğlu Türk Okulu öğrencileri, dün törenle karnelerini aldı. Londra’nın Wood Green bölgesindeki St. Thomas Moore Okulu’nda eğitim hizmeti veren Ali Rıza Değirmencioğlu Türk Okulu’nun törenine KKTC Londra Konsolosu Ülkü Alemdar da katıldı.
Törende konuşan okul başkanı Sevtap Kemal, çocuklarının kendi kültürel değerlerine bağlı olarak yetişmesi ve Türkçeyi öğrenmesi için okula kaydettiren ailelere teşekkür etti. Türk okullarına ilginin azalmasına rağmen duyarlı velilerin çocuklarını kaydettirdiklerini hatırlatan Kemal, bu duyarlılığın önümüzdeki yıllarda da artarak devam etmesi dileğinde bulundu.
2017-2018 eğitim öğretim yılına 16 Eylül tarihinde başlayacaklarını açıklayan Kemal, “Öğrencilerimiz, aileler, okula katkıda bulunan yardımseverler ve tüm öğretmenlerimize mutlu geçecek bir tatil diliyorum” dedi. İbrahim Mani’nin müziği eşliğinde eğlenen öğrenciler, karne ve tatil sevincini birlikte yaşadılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!