Türk modacının büyük başarısı

Güncelleme Tarihi:

Türk modacının büyük başarısı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2009 18:09

İNGİLTERE'de ‘Yılın Modacısı' seçilen Kıbrıslı Türk modacı Hüseyin Çağlayan moda, mimari, film ve teknoloji alanında yaptığı çalışmaların sergilendiği ‘From Fashion and Back' sergisi nin açılışında “Türkiye'deki moda dünyasını yeterli bulmuyorum. Endüstri ağırlıklı, yaratıcılık ağırlıklı değil. Türkiye’de para konuşuyor. Herşey tanıdık işiyle yürüyor profesyonel ortam yok” dedi.

İngiltere’de yaşayan ünlü modacı Hüseyin Çağlayan’ın son 15 yıllık çaılşmalarının yer aldığı sergisi Londra’daki Dizayn müzesi’nde açıldı. Çağlayan'ın kreatif direktörlüğünü yaptığı spor markası Puma ve Londra’daki Dizayn Müzesi'nin ortak çalışmasıyla ‘From Fashion and Back' sergisi açıldı. Hüseyin Çağlayan, Türk moda dünyasını eleştiri yağmuruna tuttu. Türkiye'deki moda dünyasını yeterli bulmadığını belirten Çağlayan, vizyonu olanların ses çıkaramadığını, moda dünyasının endüstri ağırlıklı olup moda ağırlıklı olmadığını söyledi.

Ünlü modacı, “Türkiye'de sağlam platform yaratılmıyor. Para konuşuyor. Bütün işler tanıdıklar aracılığı ile oluyor. Moda’ya hobi bazında ya da sadece endüstriyal anlamda destek veriliyor. Türkiye’de en büyük sorun eğitime daha fazla önem verilmemesi. Türkiye Endüstri dalında başarılı gençler yetiştiriyor ama Moda’da aynı şey geçerli değil” diye konuştu.

Çağlayan Londra'da düzenlenen bu çalışmanın bir ilk oluşturduğuna dikkati çekerek, Dizayn Müzes'’nin dizaynın değişik dallarını kutlayan bir yer olduğunu sadece modayı değil, mimari ve grafik tasarımı projelerine yer verdiğini, kendisine böyle bir teklif geldiğinde çok heyecanlandığını söyledi. Çağlayan, İngiltere'de birçok karma sergiye katılmış olmasına rağmen bunun ilk kişisel sergisi olduğunu yıllarca yaptığı işleri seçip gösterme fırsatı bulmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.
Çağlayan bu projenin sadece bir moda sergisi olmadığını anlatırken Londra'daki serginin özelliğinin moda, teknoloji ve mimarlık dünyasını bir araya getirdiğini ve değişik izleyicilere seslenme fırsatı bulduğu için projeyi çok heyecan verici bulduğunu söyledi. Çağlayan, “Bu platform herkesi bir araya getiriyor ve sadece moda sergisi değil Hüseyin Çağlayan'ın dünyasının sergisidir” şeklinde konuştu.

Kıbrıslı Türk geçmişinin çalışmalarına yön verdiğini ifade eden Çağalayan, aile değerleri ve doğduğu coğrafyanın sanatını zenginleştirdiği ve sergisinde Türkiye, Ortadoğu ve Kıbrıs'ın ‘Kahve falı kültürü'nden izler bulunduğunu, bu kültürü son derece eğlenceli ve şiirsel bulduğunu anlattı.

Çağlayan’ın 15 yıl boyunca yarattığı özel kolleksiyonunun yer aldığı ‘From Fashion and Back' adlı sergi 17 Mayıs tarihine kadar açık kalacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!