Türk kökenli vekiller: Almanya Sivas faillerini koruyor

Güncelleme Tarihi:

Türk kökenli vekiller: Almanya Sivas faillerini koruyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2006 16:04

Alman Sol Parti Federal Meclis milletvekilleri Hakkı Keskin ve Hüseyin Kenan Aydın, Alman hükümetinin Sivas olaylarının faillerini koruduğunu belirterek, hükümeti eleştirdi.

Haberin Devamı

Keskin ve Aydın, yaptıkları ortak basın açıklamasında, konuyla ilgili verdikleri soru önergelerine hükümetten aldıkları cevapların yetersiz olduğunu kaydederek, “Alman hükümetinin, Sivas olaylarına katıldıkları gerekçesiyle yargılanan kişilere yönelik koruyucu tutumu yanlış” ifadesini kullandı.

“Alman hükümetinin, Sivas olaylarına katılan 11 kişinin Almanya'da bulunduğunu kabul ettiğini, ancak bu kişiler ve ülkedeki konumları hakkında bilgi vermekten kaçındığı” belirtilen açıklamada, ”bu kişilerin bir engel bulunmadığı takdirde Türkiye'ye iade edilmeleri gerektiğinin söylendiği, ancak bugüne kadar neden iade edilmedikleri konusuna açıklık getirilmediği” bildirildi.

“Türkiye'de yargılanarak ceza almış olmalarına rağmen Almanya'da bulunan ve burada yıllardır ikamet eden bu kişilerin Türkiye'ye iade edilmediklerinin altı çizilen” açıklamada, “Türkiye'deki yetkilileri, Alman hükümetinden suçluların iadesini tekrar ısrarla talep etmeye çağırıyoruz” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!