Türk kökenli Bakan Özkan'a Başbakan'ı sahip çıktı

Güncelleme Tarihi:

Türk kökenli Bakan Özkana Başbakanı sahip çıktı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2010 12:40

Almanya'da Türk kökenli ilk Bakan Aygül Özkan, "okullarda dini semboller olmamalı" açıklamasıyla başta partisi olmak üzere herkesi kızdırmıştı. Bugün yemin ederek göreve başlayacak olan Özkan'a Aşağı Saksonya Başbakanı Wulff destek verdi.

Haberin Devamı

Almanya'nın Aşağı Saksonya eyaletinde Sosyal İşler, Kadın, Aile ve Sağlık Bakanlığı görevine getirilen Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili Aygül Özkan'a açık destek veren Wulf, "Ben Özkan'dan bugüne kadar yüzde 99 oranında harika, yüzde 1 oranında kışkırtıcı açıklamalar duydum" dedi.

Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı Christian Wulff, Alman devlet televizyonu ARD'de yayımlanan "Morgenmagazin" (Sabah magazini) adlı programda yaptığı konuşmada, bugün eyalet meclisinde yemin ederek göreve resmen başlayacak olan Özkan'ı savunarak, "Ben Özkan'dan bugüne kadar yüzde 99 oranında harika, yüzde 1 oranında kışkırtıcı açıklamalar duydum" dedi.

Özkan'ın çok yetenekli bir politikacı olduğunu ve bakan olarak da başarılı olacağına inandığını ifade eden Wulff, yine de Özkan'ın haçlar konusunda yaptığı açıklamayı kabul etmediğini, ancak kendisinin eyalet okullarındaki uygulamayı kabul ettiğini ve söz konusu açıklamasından dolayı özür dilediğini söyledi.

Hiçkimsenin Batılı değerlerin kaybolmaya yüz tuttuğu şeklinde bir endişeye kapılmaması gerektiğini kaydeden Wulff, 20 yıl sonra göçmen kökenli insanların bakanlık görevine getirilmesinin doğal karşılanacağını, bu nedenle Özkan'ın bu göreve getirilmesinin bir sinyal niteliğinde olduğunu sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

ÖZKAN CDU'LU VEKİLLERDEN ÖZÜR DİLEDİ

Çiçeği burnunda Bakan Aygül Özkan, okullarda dini sembollerin yer almaması gerektiği şeklindeki açıklamasından dolayı eyalet meclisinde yer alan CDU'lu milletvekillerinden özür diledi.

CDU eyalet meclisi grubuna yeteri kadar bilgi vermediğini kabul eden Özkan, gelecekte partinin görüşlerini savunacağını belirtti, bunun üzerine eyalet meclisinde yer alan 69 CDU milletvekili de Özkan'ın bakanlık görevine getirilmesine bugün onay verecek.

'HAÇ DEĞER ANLAYIŞIMIZIN GÖSTERGESİ'

Alman hükümetinin göç ve uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer ise, Özkan'ın görüşlerine katılmadığını, haçın Almanya'da yüz yıllardan beri kullanılan bir sembol olduğunu söyledi. Böhmer, "Haçlar geleneğimizin ve değerler anlayışımızın bir ifadesidir" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!