Türk genci Almanya’da benzinci soyarken öldü

Güncelleme Tarihi:

Türk genci Almanya’da benzinci soyarken öldü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2009 00:00

Almanya’nın Leimen kentinde bir benzin istasyonunu soyup kaçarken polisle çatışmaya giren üç gençten 19 yaşındaki Burak O. öldü. 19 ve 20 yaşlarındaki iki suç ortağı yakalandı. Üçlünün daha önce de soygun yaptığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Baden-Württemberg Eyaleti’nin Leimen kentindeki Esso benzin istasyonunu soyan maskeli üç gençten 19 yaşındaki Burak O. polisle girdikleri silahlı çatışmada öldü. Üç gencin Schwetzinger Caddesi üzerindeki benzin istasyonundan birkaç yüz Euro gasp ettikleri açıklandı. Civarda devriye gezen bir polis ekibi soygunu fark ettikten sonra, istasyondan çıkıp yaya olarak kaçan üç maskeli genci takibe aldıklarını ve birkaç yüz metre sonraki Banater Weg sokağında silahlı çatışma çıktığını açıkladı. Görgü tanıklarının ifadesine göre polisler ateş etmeden önce “Dur, kıpırdama” ve “Silahınızı atın” diye bağırdı.

Çatışmayı Burak başlattı

Çatışmayı polise ateş açan Burak O. başlattı. Genç, vücudunun üst kısmına ve baldırına isabet eden iki kurşunla olay yerinde öldü. Olayın ardından, Burak O.’nun elindekinin gaztabancası olduğu anlaşıldı. Yakalanan diğer iki genç de ifadelerinde suçu kabul ettiler. Yapılan sorgularında soyguna gerekçe olarak “Maddi durumlarının çok kötü olmasını” gösteren gençlerin, 4 Aralık’ta Mannheim’de bir bahis bürosuna da silahlı soygun düzenledikleri anlaşıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!