Türk Festivali’ne ‘Atatürk’le başladılar

Güncelleme Tarihi:

Türk Festivali’ne ‘Atatürk’le başladılar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2017 11:29

Hollanda’nın Arnhem şehrinde faaliyetlerini sürdüren Hoca Ahmed Yesevi Kültür ve Eğitim Merkezi’nin her yıl düzenlediği Türk Festivali yürüyüşüne, Hollanda Türk motor kulübü BIKERS ve diğer Avrupa ülkelerinden motor kulüpleri de katıldı.

Haberin Devamı

YÜRÜYÜŞ öncesi Hollanda ve Avrupa’nın çeşitli şehirlerinden gelen motorcular, Arnhem Türkiyem Camisi’nin avlusunda toplanarak 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı. BIKERS Başkanı Bülent Kocaoğlu, “Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkmasının 98’inci yıldönümü coşkuyla kutlanıyor. Atatürk’ün beraberinde 18 kişiyle Samsun’a çıkarak milli mücadele meşalesini yaktığı Bandırma Vapuru ise maceralı hikâyesiyle bir kez daha gündemde. Ulu önder Atatürk’ü 9. Ordu Müfettişi olarak kurmayları ile birlikte İstanbul’dan Samsun’a taşıyan Bandırma Vapuru, Kurtuluş Savaşı’nın seyri ve Cumhuriyet’in kurulmasında kritik bir role sahip. Atatürk’ün beraberindeki 18 kişiyle Samsun’a çıkmasıyla birlikte Milli Mücadele’nin meşalesi yakılmış, birkaç yıl içinde yıkılmış bir imparatorluğun küllerinden genç ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti doğmuştu Bu Cumhuriyeti, vatanımızdan uzaklarda yaşasak da yaşatmaya devam edeceğiz” dedi. Konuşmasını tamamlayan Kocaoğlu ve beraberindekiler, İzmir Marşı’nı okudu.

Haberin Devamı

Türk Festivali’ne ‘Atatürk’le başladılar
Atatürk’e benzerliğiyle tanınan tiyatro sanatçısı Göksel Kaya (solda), Türkiye’nin Deventer Başkonsolosu Zafer Ateş (sağda).

MEHTER MARŞI EŞLİĞİNDE YÜRÜDÜLER
Her yıl olduğu gibi Arnhem’in merkezindeki şehir tiyatrosunun park yerinde toplanan yürüyüşçüler, mehter takımının çaldığı marşlar eşliğinde kentin önemli caddeleri Steenstraat, Velperweg’ten geçerek festival alanı Presikhaaf parkına gitti. Mehter takımı, burada da gösteriye devam etti.

Türk Festivali’ne ‘Atatürk’le başladılar

DÜŞMANIMIZ CEHALETTİR

Arnhem Hoca Ahmed Yesevi Kültür ve Eğitim Merkezi Başkanı İbrahim Günay,
“Bulunduğumuz ülkelerde asimile olmadan uyum içerisinde olarak kanunlara uyarak yaşamalıyız. Türklüğümüze, dinimize, dilimize ve vatanımıza sahip çıkmalıyız. Türk’ün tek düşmanı cehaletin ta kendisidir. Cehaleti yenmek için eğitime önem vermeliyiz, okumalıyız, bilim ve tekniğe önem vererek araştırmalar yapmalıyız” dedi.

Haberin Devamı

Türk Festivali’ne ‘Atatürk’le başladılar

ATATÜRK’ÜN İZİNDE YÜRÜYORUZ

Hollanda Türk Federasyonu genel başkanı Murat Gedik de “Çanakkale ruhunu bile bitirmek istiyorlar. Türk’ün ruhu orada yatmaktadır. Her gencin Çanakkale’yi ziyaret etmesini istiyorum. Tarihimizi iyi öğrenip bunlara sahip çıkmalıyız. Çanakkale’de her kesimden şehit yatmaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türk tarihini bütün olarak görürdü. Atatürk’ün izinde yürüyoruz, onu çok iyi anlamalıyız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!