Türk diye İngiliz’i toprağa vermişler

Güncelleme Tarihi:

Türk diye İngiliz’i toprağa vermişler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2006 00:00

Uçak kazasında ölen Erdal Demir zannedilerek gömülen kişinin İngiliz Ian James Hardy olduğu DNA testi sonucu ortaya çıktı. İngiliz’in cesedi çıkarılıp ülkesine gönderilirken, Demir’in Bakü’den getirilen naaşı İstanbul’da toprağa verildi.

AZERBAYCAN’da 13 gün önce düşen uçakta hayatını kaybeden Erdal Demir olduğu sanılarak defnedilen cesedin, DNA testleri sonuçlanınca, İngiliz mühendis Ian James Hardy’e ait olduğu ortaya çıktı. Kahreden karışıklığa, İngiliz Ian James Hardy’nin de sünnetli olması ve jeoloji mühendisi Demir’inkine benzeyen bir yüzüğünün bulunması yol açtı.

KURTULAN OLMAMIŞTI

Azerbaycan Hava Yolları’na ait AN-140 tipi yolcu uçağı, 23 Aralık 2005 günü Bakü-Aktav seferini yaptığı sırada 18 yolcusu ve 5 kişilik mürettebatıyla Bakü yakınlarında düşmüştü. Kazada kurtulan olmamış, uçağın enkazından çıkarılan cesetlerden yakınlarınca teşhis edilenler, DNA testi beklenmeden teslim edilmişti. Tespit çalışmaları sırasında başının bir kısmı, sol kolu ve gövdesi bulunan yanmış haldeki erkek cesedinin, parmağındaki yüzük ve sünnetli olması nedeniyle uçaktaki tek Türk Erdal Demir’e ait olduğu sanılmıştı. Türkiye’ye gönderilen cenaze, 26 Aralık 2005 günü Arnavutköy Mezarlığı’na defnedilmişti.

Bu sırada tamamlanan DNA testlerinden, Erdal Demir sanılarak Türkiye’ye gönderilen cesedin, İngiliz yolcu Ian James Hardy’ye ait olduğu anlaşıldı. Hardy’nin de sünnetli olduğu ve sol serçe parmağında yüzük bulunduğunun ortaya çıkması üzerine cenazesini bulamayan İngiliz aile, Türkiye’den cenazenin kendilerine teslim edilmesini istedi. Yanlışlık, Demir Ailesi’ne bildirildi.

BAKÜ’YE GİTTİLER

Geçen perşembe Bakü’ye giden Demir’in bir yakını, Adli Tıp Kurumu Morgu’nda bulunan başka bir erkek cesedini teşhis etti. Evli ve 3 çocuk babası Demir’in cenazesi 2 gün sonra Türkiye’ye getirildi. Bu arada İngiliz Ian James Hardy’ye ait ceset, Arnavutköy Mezarlığı’ndaki mezarından çıkarılarak ülkesine gönderilmek üzere havalimanına yollandı. Erdal Demir’in yakınları da dün kendi cenazelerini mezarlığa getirdiler. İngilizlerin ayrılmasından sonra Demir’in cenazesi, kılınan namazın ardından aynı mezarlıkta, fakat başka bir bölüme defnedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!