Türk diplomat cinayetinde şok iddia

Güncelleme Tarihi:

Türk diplomat cinayetinde şok iddia
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2005 01:54

Yunanlı bir mahkum, Türk diplomat Haluk Sipahioğlu’nu (solda) 17 Kasım’ın tetikçisi Savvas Ksiros’un değil, Atina Başpiskoposu Hristodulos’un adamı olduğunu söyleyen firari Apostolos Vavilis’in öldürdüğünü iddia etti.

YUNANİSTAN’da 4 Temmuz 1994 tarihinde öldürülen Türk diplomatı Ömer Haluk Sipahioğlu cinayetinde yeni bir iddia ortaya atıldı.

Etnos gazetesine göre, iktidar partisi Yeni Demokrasi’nin milletvekili Panayotis Kamenos, Trikala şehri cezaevinde yatan ‘Stiv’ lakaplı bir mahkumun, Türk diplomatını 17 Kasım örgütünün hapiste bulunan üyesi Savvas Ksiros’un değil de, Yunanistan’ı sarsan kilise skandalının kilit isimlerinden Vavilis’in öldürdüğünü iddia eden mektubunu, Yargıtay Savcısı Dimitrios Linos’a teslim etti.

Sahtekarlık ve kadın tellalığı suçlarıyla Trikala cezaevinde yatan ve kısa sürede tahliye olacak ‘Stiv’ lakaplı mahkumun bu ‘ihbar’ mektubu üzerine, terörle mücadele savcısı Dimitrios Asprogerakas’ın Trikala cezaevine gitmesi kararlaştırıldı. Cezaevi gardiyanlarına göre, Stiv daha önce de çeşitli cinayetlerle ilgili olarak asılsız iddialarda bulunan mektuplar yazdı. Bununla birlikte savcılık Yunanlı mahkumun ifadesine başvurulmasını gerekli gördü.

17 Kasım terör örgütünün hapiste bulunan tetikçisi Savvas Ksiros, daha sonra inkar ettiği ilk ifadesinde, Sipahioğlu’nu yine kendisi gibi hapiste bulunan Dimtiros Kufodinas ile birlikte öldürdüğünü itiraf etmişti.

BİNBİR SURAT

Apostolos Vavilis, uyuşturucu kaçakçılığından, yolsuzluğa kadar pek çok suçlamayla aranıyor. Vavilis, bir dönem Yunan polisine zırhlı araç bile sattı. ‘Binbirsurat’ lakaplı Vavilis, Atina Başpiskoposu Hristodulos’u tandığını ve kendisinin emri ile Kudüs Patrikhanesi’nde misyon üstlendiğini ileri sürdü. Ancak, Hristodulos, Vavilis’i tanımadığını açıkladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!