Türk berbere İngiltere'den destek

Güncelleme Tarihi:

Türk berbere İngiltereden destek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2008 20:43

İşçi Partisi Basingstoke Milletvekili adayı Funda Pepperell, Uluslararası Af Örgütü ile birlikte Hürriyet’in Suudi Arabistan’da idamını bekleyen Türk berberi Sabri Boğday’ı kurtarma girişimine katkıda bulunmak için büyük bir kampanya başlattı.

Haberin Devamı

İşçi Partisi Edmonton Milletvekili Andy Love başta olmak üzere birçok İngiliz milletvekilinin desteklediği kampanyada, Suudi hükümeti üzerinde etkili İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband’ın etkin rol oynayacağı öğrenildi.

Sabri Boğday’a hiç değilse kendini savunabilmesi için mahkeme hakkının verilmesi gerektiğini savunan Funda Pepperell,  Uluslararası Af Örgütü’nün konuyu berberin Türk olmasından dolayı değil, uluslararası insan haklarının ihlali  açısından ele aldığına dikkat çekerken  “Adil yargılanmadan infaz en büyük insanlık suçudur. İnancı, ırkı ve cinsiyeti ne olursa olsun en önemli birey hakkı olan adilce yargılanma hakkı dahi verilmeyen Sabri Boğday’ı bulunduğu karanlıktan kurtarmak ve en kısa zamanda ailesine kavuşturmak için çalışmak hepimizin görevi. Britanya İşçi Partisi hükümeti ve üyeleri insan haklarının her zaman daimi savunucusu olmuştur. Türk toplumunun ve kamuoyunun endişesini gönülden paylaşmaktadır. Hürriyet’in Türkiye’de başlattığı bu güzel kampanyaya ulsulararası desteği  vermek için çalışmalara başladım. Amnesty International ile ortak çalışma başlatmış bulunmaktayız. Parlamento ve bakanlık düzeyinde yaptığım görüşmelerde son derece olumlu tepkiler aldığım için son derece sevinçliyim. Suudi yetkililerle resmi ve gayriresmi  diplomasi görüşmelerinin en yakın zamanda sonuç vereceğine inanıyorum. Sabri Beyin ailesine kavuşacağı güne kadar çalışmalarımıza aralık vermeden devam edeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Baskı oluşturmak amacıyla Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz el Suud , Suudi Arabistan İçişleri Bakanı Prens Suud el Faysal bin Abdul Aziz el Suud , Kraliyet mahkemesi’ne gönderilecek itirazların bir kopyasınınSuudi Arabistan Londra Büyülkelçisi Prens Muhammed bin Nawaf ve Riyad’daki İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Turki bin Khaled Al-Sudairy’e gönderilmesi önerildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!