Türk bayrağı ‘hilkat garibesi’

Güncelleme Tarihi:

Türk bayrağı ‘hilkat garibesi’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2009 00:00

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, KKTC’nin Beşparmak Dağları’na kazılan ve geceleri de ışıklandırılan Türkiye ve KKTC bayraklarını “hilkat garibesi” diye nitelendirdi. Rum lider, Kıbrıs’ın birleşmesi ve bayrağın kaldırılması için elinden geleni yaptığını söyledi.

TAK Ajansı’nın Rum Radyosu’nun Türkçe servisine dayandırdığı habere göre, Hristofyas, Noel şarkıları söylemek üzere başkanlık sarayına giden Rum polisi ve ordusunun orkestrasını dinledikten sonra yaptığı açıklamada, Beşparmak Dağları’ndaki ışıklı Türk bayrağını göstererek, “Tam karşımızda bu hilkat garibesi bayrak duruyor. Bayrağın Beşparmaklardan yok olması, vatanın ve halkının yeniden birleşmesi için elimden geleni yapıyorum” dedi. Bayrağın işgalin sembolü olduğunu savunan Hristofyas, “Bu; işgalin sürmekte olduğunun ve halkımızın bölünmüş bir vatanda yaşamaya devam ettiğinin göstergesidir” diye konuştu.

Bilgi notu

KKTC’nin Beşparmak Dağları’na yapılan ve geceleri ışıklandırılarak sırasıyla önce Türk ardından KKTC bayrağı haline gelen bayrak 450 metreye 225 metre büyüklüğünde ve Kıbrıs Rum yönetiminden sürekli izlenebiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!