Türk Alman Yardım Sevenler Derneği’nden yardım

Güncelleme Tarihi:

Türk Alman Yardım Sevenler Derneği’nden yardım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2017 11:34

Almanya’nın Gelsenkirchen kentinde faaliyet gösteren, Türk-Alman Yardım Sevenler Derneği (TAYSD), Türkiye’de faaliyet gösteren Umut Treni Derneği aracılığı ile Türkiye’de yardıma muhtaç 90 çocuğu giydirdi.

Haberin Devamı

TAYSD Başkanı Necmiye Öztürk, sadece Almanya da değil, Türkiye’de bir çok yardım faaliyetlerinde bulduklarını ifade ederek, tüm yardım sevenleri, yardıma muhtaç insanlara destek olmaya davet etti. Yardımlar hakkında bilgi veren Öztürk, şöyle dedi:
“Türk - Alman Yardım Sevenler Derneği olarak yardıma muhtaç çocuklarımızın eğitimine, okul tamirine, engelli vatandaşlarımıza kadar bir çok alanda yardıma muhtaç insanlara yardım ettik. Yardıma muhtaç insanları titizlikle seçiyoruz. Yardımların doğru insanlara ulaşması önemli. Derneğimizde, tamamıyla gönüllü insanlarımız ile bu yardımları gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bu anlamda da bu seneki Ramazan Bayramı dolayısı ile Türkiye’deki 90 yardıma muhtaç çocuğumuzun giydirilmesine katkı sağladık. Türkiye’de faaliyet gösteren Umut Treni Derneği de bu yardımların ulaşmasını sağladı. Bu çocuklar bizim, sahip çıkmak da görevimiz.”
Derneğin gönüllü üyesi Aygül Yıldız ise yardımların takibi ve sağlıklı yapılabilmesi yönünde çalışma yaparak, çocukların giydirilmesini sağladı. Türk - Alman Yardım Sevenler Derneği, üçü orta öğretim olmak üzere, 13 öğrenciye burs veriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!