Turistlere asker dayağı

Güncelleme Tarihi:

Turistlere asker dayağı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 1997 00:00

Haberin Devamı

Kıbrıs Rum Kesimi'ne tatile giden 3 İngiliz turist, bir diskoda tartıştıkları 5 asker tarafından komalık oluncaya kadar dayak yediler. Son saldırının ardından Dikelya'daki İngiliz üssünün komutanı, askerlere eğlence yerlerine gitme yasağı koydu. Ada'da sık sık olay çıkartan İngiliz askerlerinin son vukuatı geçen Cumartesi meydana geldi. Roger Bell, Tim Carter, Steven Wolstencroft, Steven Girvan ve Stuart Spencer adlarındaki askerler, eğlence merkezi Ayia Napa bölgesinde bir diskoya eğlenmeye gitti. Askerler burada, Shane Bell, Barry Ford ve Claire Harbour adlı biri kadın 3 İngiliz turist ile tanıştılar.

Askerler, diskonun çıkışında tartıştıkları İngiliz turistleri komaya girinceye kadar dövdüler. Polisin müdahalesi sonucu askerlerin ellerinden kurtulan turistler hastaneye kaldırıldı.

Askerler dün Larnaka'da mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme hakimi, adam yaralamaktan suçlanan askerleri 3.630 dolar kefaletle tutuksuz yargılamak üzere salıverdi.

Turistlerin dövülmesinin ardından Dikelya'da bulunan İngiliz askeri üs komutanlığı, askerlerin kentlere girişine yasak koydu. Yasak geçen ay kaldırılmıştı. Eğlence yerlere gitmeme yasağı, 1994'de bir İngiliz askerin bir turist rehberi kızı öldürmesinin ardından konulmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!