Tunus'taki intihar bombacısının kimliği belli oldu: Üniversite mezunu işsiz

Güncelleme Tarihi:

Tunustaki intihar bombacısının kimliği belli oldu: Üniversite mezunu işsiz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2018 16:29

Tunus'un başkentinde düzenlenen intihar saldırısının ardından savcılık tarafından yapılan açıklamada, failin kendisini 'işsiz mezun' olarak tanımlayan bir kadın olduğu açıklandı.

Haberin Devamı

Savcılık sözcüsü Sofiente Sliti, failin Mahdia'nın doğu bölgesinden, İngilizce işletme mezunu 30 yaşında bir kadın olduğunu açıkladı.

ÇOBANLIK YAPIYORDU

Tunus medyasına göre Guebla, bölümüyle alakalı bir iş bulamıyordu ve ailesine yardımcı olabilmek için çobanlık yapıyordu.

Sliti'nin AFP'ye yaptığı açıklamaya göre, yetkililer, Guebla'yı 'aşırıcı' olarak nitelendirmiyor. Savcılık sözcüsü ayrıca, söz konusu saldırıyla ilgili henüz başka bir tutuklamanın gerçekleşmediğini belirtti.

Guebla'nın saldırısında yaralananların ise durumunun ciddi olmadığı açıklandı.

Sputnik'te yer alan habere göre; gerçekleşen saldırı, 2015'te Cezayir sınırında güvenlik kuvvetlerine yönelik gerçekleştirilen ve 12 güvenlik görevlisinin ölümüyle sonuçlanan saldırıdan bu yana gerçekleştirilen ilk bombalı saldırı. Saldırı, DEAŞ tarafından üstlenilmişti.

Öte yandan, Tunus'taki saldırıların doruğa çıktığı 2015 yılında yalnızca bombalı saldırılar gerçekleştirilmedi. Haziran 2015'te bir öğrenci tarafından sahil beldesi Sousse'de düzenlenen saldırıda 30'u İngiliz, 38 kişi öldürülmüştü.

Aynı yılın mart ayında ise Bardo Ulusal Müzesi'nde gerçekleştirilen ve 22 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırı da DEAŞ tarafından üstlenilmişti.

Haberin Devamı

SEÇİMLER İÇİN OHAL UZATILMIŞTI

Ülkede, 2015 yılında gerçekleştirilen saldırılardan itibaren uygulanan Olağanüstü Hal uygulaması, gelecek yıl için planlanan meclis ve cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde 6 Kasım'a kadar uzatılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!